Retete de bors facut in casa
+15
stejara
manuela29
eriliana
Dorulet
valentinadof
diada
Admina
danniela
magdaR
Kristina
silvisor
iuli.b
Uca
mnarcisa
teisoara
19 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Retete de bors facut in casa
daca esti suficient de rea si intai umpli borsul apoi te apuci de facut ciorba , pana cand e gata si trebuie pus borsul e si el acru numai bun de dres ciorba (vorbesc din proprie experienta)stejara a scris: sa presupunem ca umpli borsul vineri seara cind vii de la serv. simbata dimineata poti prepara borsul traditional Romanesc.
Fara husti se poate dar e musai tarata de grau, malai , putina pane (preferabil neagra) si un bob de taic (drojdie de bere) cat nuca. Prima data dureaza mai mult pana se face (adica nu de la pus ciorba la foc pana cand fierbe carnea )
Ultima editare efectuata de catre SilviaDumitrescu in Sam 05 Ian 2013, 10:36 pm, editata de 1 ori
Re: Retete de bors facut in casa
Cum se prepara huste - Bors traditional
Puneti piine uscata ,(sub nici o forma proaspata),
-5 ,6, felii de piine uscata.
- 1 cana de faina de porumb.
- 1 cana tarate de grau. toate la un loc sa fie cuprinse in apa calie(ca de framintat piine),amestecati din cind in cind in el.A doua zi fierbeti apa, o lasati sa se mai racoreasca(ferbinte dar, nu chiar clocotita la 50,60 grade aprox.) in care puteti pune o crenguta de visin, lastar de vita de vie,crenguta de leustean(neaparat uscat).sau seminte,Cantitatea de apa sa fie aproape egala cu cantitatea de compost care intre timp sa umflat.turnati peste si amestecati bine . Acoperiti vasul cu prosoape sa stea la cald si din cind in cind mai amestecati. in aproximativ 12 ore , ar trebui sa fie acru. Daca n u s-a inacrit inseamna ca ati gresit, fie ati pus prea multa apa fie ati pus apa prea ferbinte.
Puneti piine uscata ,(sub nici o forma proaspata),
-5 ,6, felii de piine uscata.
- 1 cana de faina de porumb.
- 1 cana tarate de grau. toate la un loc sa fie cuprinse in apa calie(ca de framintat piine),amestecati din cind in cind in el.A doua zi fierbeti apa, o lasati sa se mai racoreasca(ferbinte dar, nu chiar clocotita la 50,60 grade aprox.) in care puteti pune o crenguta de visin, lastar de vita de vie,crenguta de leustean(neaparat uscat).sau seminte,Cantitatea de apa sa fie aproape egala cu cantitatea de compost care intre timp sa umflat.turnati peste si amestecati bine . Acoperiti vasul cu prosoape sa stea la cald si din cind in cind mai amestecati. in aproximativ 12 ore , ar trebui sa fie acru. Daca n u s-a inacrit inseamna ca ati gresit, fie ati pus prea multa apa fie ati pus apa prea ferbinte.
Re: Retete de bors facut in casa
Stejara,fara drojdie?
tinap- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1299
Varsta : 63
Localizare : la mediterana
Data de inscriere : 30/08/2011
Re: Retete de bors facut in casa
Multumesc din suflet Stejara, o sa incerc, nu am nevoie de prosoape la 27 grd , atatea aveam mereu in casa cand stateam pe coasta. Paine neagra gasesc, am o tanti nemtoaica care face paine fara chimicale, doar drojdie.
danniela- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010
Re: Retete de bors facut in casa
Dorulet a scris:Interesant!Noi acrim cu otet,eu fac vara otet de trandafiri,dar il folosesc mai ales la salate.Am vazut si eu la magazin bors,dar nu stiu cum se foloseste. Ce-s alea"husti"?Resturile?(Nu radeti,ca va vad!)Chiar le mananca gainile?Ca m-ar interesa,sa-mi faca mai multe oua.
Cum se face oţetul de trandafiri?
Căutând borş am dat de acest topic; acum ceva timp am băut şi am descoperit că începuse să-mi cadă tartrul de pe la dinţi. Nu ştiu de ce nu am continuat cu asta, dar acum sunt hotărâtă să reîncep tratamentul cu borş; am reţinut reţetele prezentate, dar îmi place şi ideea cu oţetul de trandafiri.
Gabica- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 2182
Varsta : 55
Localizare : Craiova
Data de inscriere : 27/04/2012
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Retete festive
» Oua umplute
» Accesorii crosetate - genti, curele, bijuterii (4)
» Accesorii crosetate - genti, curele, bijuterii (10)
» Retete vegetariene
» Oua umplute
» Accesorii crosetate - genti, curele, bijuterii (4)
» Accesorii crosetate - genti, curele, bijuterii (10)
» Retete vegetariene
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Astazi la 6:46 pm Scris de mlizeta
» Din materiale reciclabile 6
Astazi la 6:43 pm Scris de mlizeta
» Florile din gradina mea(2)
Astazi la 6:41 pm Scris de mlizeta
» Jucarii crosetate
Astazi la 6:38 pm Scris de mlizeta
» Ornamente de Pasti
Astazi la 6:36 pm Scris de mlizeta
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
Astazi la 6:35 pm Scris de mlizeta
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Ieri la 8:18 am Scris de Dorulet
» Sarma folosita la bijuterii cu pietre semipretioase si bilute de aur
Joi 16 Mai 2024, 4:11 pm Scris de vlad_mom
» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Vin 19 Apr 2024, 10:46 pm Scris de mlizeta
» Miniaturi - handmade
Vin 19 Apr 2024, 10:37 pm Scris de mlizeta
» Animale de companie!!! - 5
Lun 15 Apr 2024, 8:30 am Scris de Dorulet
» Ne bem cafeaua, împreună!
Lun 15 Apr 2024, 8:06 am Scris de alesianicolau
» Discutii despre croitorie -3
Lun 15 Apr 2024, 1:42 am Scris de alesianicolau
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Lun 15 Apr 2024, 1:17 am Scris de alesianicolau
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Dum 14 Apr 2024, 10:33 pm Scris de alesianicolau
» Organizarea casei -2
Dum 14 Apr 2024, 10:15 pm Scris de alesianicolau
» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Vin 08 Mar 2024, 10:38 am Scris de elena.m.m
» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Mier 28 Feb 2024, 11:03 am Scris de orhideea1966
» Frivolite - cap 7
Dum 25 Feb 2024, 3:30 pm Scris de LRodica
» Tehnica de embosarea a hartiei
Sam 20 Ian 2024, 7:53 am Scris de geia