Lucru de mână
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Jucarii crosetate
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyIeri la 11:23 am Scris de vlad_mom

» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyIeri la 8:18 am Scris de Dorulet

» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyVin 17 Mai 2024, 12:08 am Scris de vlad_mom

» Din materiale reciclabile 6
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyVin 17 Mai 2024, 12:00 am Scris de vlad_mom

» Bijuterii din sarma 9
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyJoi 16 Mai 2024, 9:30 pm Scris de LRodica

» Sarma folosita la bijuterii cu pietre semipretioase si bilute de aur
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyJoi 16 Mai 2024, 4:11 pm Scris de vlad_mom

» Florile din gradina mea(2)
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptySam 27 Apr 2024, 7:35 pm Scris de LRodica

» Ornamente de Pasti
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyDum 21 Apr 2024, 7:24 am Scris de LRodica

» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyVin 19 Apr 2024, 10:46 pm Scris de mlizeta

» Miniaturi - handmade
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyVin 19 Apr 2024, 10:37 pm Scris de mlizeta

» Animale de companie!!! - 5
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyLun 15 Apr 2024, 8:30 am Scris de Dorulet

» Ne bem cafeaua, împreună!
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyLun 15 Apr 2024, 8:06 am Scris de alesianicolau

» Discutii despre croitorie -3
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyLun 15 Apr 2024, 1:42 am Scris de alesianicolau

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyLun 15 Apr 2024, 1:17 am Scris de alesianicolau

» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyDum 14 Apr 2024, 10:33 pm Scris de alesianicolau

» Organizarea casei -2
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyDum 14 Apr 2024, 10:15 pm Scris de alesianicolau

» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyVin 08 Mar 2024, 10:38 am Scris de elena.m.m

» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyMier 28 Feb 2024, 11:03 am Scris de orhideea1966

» Frivolite - cap 7
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptyDum 25 Feb 2024, 3:30 pm Scris de LRodica

» Tehnica de embosarea a hartiei
Ce gatim azi? (8) - Pagina 2 EmptySam 20 Ian 2024, 7:53 am Scris de geia


Ce gatim azi? (8)

+46
milena
AnnieW
manuela29
pufoi
erika28sicilianu
AcidoR
turlui tania
dragan mirela
maryall
mihaela_angela
Carmen T
Gabica
i.xell
michelinebeaulieu
victoriacus
corina corina
ema
danniela
Ducess
nicole24
ALICET
Pufuletz
brunics
marry_a19
mnarcisa
MihaelaT
CarmenClaudia
ileana cosanzeana
MagdaMarin
valentinadof
Uca
kmn
emilia-elena
Gabiuta
canadianca50
Giorgi
emmancita
elluta
Dorulet
adelina24
SilviaDumitrescu
AlinaJ.Bijoux
piciul
Anita_Cristal
bisisica bijuterii
Admina
50 participanți

Pagina 2 din 12 Înapoi  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Urmatorul

In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de Giorgi Dum 20 Ian 2013, 5:32 pm

Eu chiftelutele le fac din cartofi fierti ,dati pe razatoarea fina sau zdrobiti ca pentru piureu ,spanac sau stevie congelata ,dezghetate si scurse bine ,oua ,marar mult ,ciuperci fierte si tocate maruntel,ceapa si usturoi (verde daca am ,de preferinta).Am pus si fasole verde fiarta ,stoarsa bine si tocata maruntel,morcov dat pe razatoarea fina ,stors ai ala.Uneori pun si soia fiarta cu condimente si stoarsa bine.Astea amestecate ,date prin faina si prajite in ulei incins si scoase pe servetel absorbant .Cam asa le fac eu.
Giorgi
Giorgi
Maestru
Maestru

Numarul mesajelor : 1226
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 16/03/2010

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de elluta Dum 20 Ian 2013, 5:33 pm

danniela plachia de curcan este ca plachia de peste numai ca e cu curcan
elluta
elluta
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 200
Varsta : 45
Localizare : constanta
Data de inscriere : 31/10/2011

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de Giorgi Dum 20 Ian 2013, 5:38 pm

elluta ,suna bine .Ia sa fac si eu ca am niste curcan in asteptare . Smile
Giorgi
Giorgi
Maestru
Maestru

Numarul mesajelor : 1226
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 16/03/2010

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de elluta Dum 20 Ian 2013, 5:41 pm

da-i bataie giorgi nu lasa biata pasare sa astepte
elluta
elluta
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 200
Varsta : 45
Localizare : constanta
Data de inscriere : 31/10/2011

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de danniela Dum 20 Ian 2013, 5:59 pm

Multumesc Elluta, nu eram sigura, ma gandeam ca poate spui la o alta mancare plachie, daca stau bine sa ma gandesc ...mama facea cu gasca sau rata dar ii spunea mancarica de ceapa desi era mai mult de atat!!
danniela
danniela
Atotcunoscător
Atotcunoscător

Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de Gabiuta Dum 20 Ian 2013, 7:41 pm

GIORGI cum faci chiftelutele de dovlecel?Mi se pare f. interesant.Cred ca se poate face si o mincarica sau cu un sos alb sau cu un dresing din iaurt si verdeata.
Gabiuta
Gabiuta
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1072
Varsta : 72
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 03/02/2010

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de emilia-elena Lun 21 Ian 2013, 12:56 am

eluto nu o mai da din lac in put si zi reteta taaaaa...te asteptt cu ea caci am cumparat curcanu... kiss
emilia-elena
emilia-elena
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 218
Varsta : 43
Localizare : Lecco
Data de inscriere : 22/07/2012

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de Giorgi Lun 21 Ian 2013, 7:47 am

Gabiuta ,asta e reteta :
-doi dovlecei potriviti
-doi morcovi
-un pastarnac
-o felie mare de telina
-o ceapa mare
-un ardei,rosu de preferinta sau si rosu si verde
-200 gr branza dulce
-4 oua
-5 linguri gris
-o lingura faina
-o cutie mica smantana
-zarzare sau bors ,ori chiar lamaie
marar
sare
apa

Dovleceii ii curatam de coaja ,de miez .Ii taiem in jumatati pentru asta .Trei jumatati le dam pe razatoare,stoarcem bine de zeama si amestecam cu doua oua ,sare,gris ,faina ,branza dulce si cateva fire de marar tocat fin.
Punem un vas cu apa la fiert sa avem la indemana sa completam la ciorba.
Intr-un vas calim ceapa, tocata marunt ,in putin ulei (vreo 4-5 linguri) pana devine sticloasa.Punem radacinoasele tocate cuburi (morcov,pastarnac,telina..putem pune si radacina de patrunjel daca vrem).Picuram un pic de apa si lasam sa se inabuseasca acolo si sa fiarba pana se inmoaie .Punem jumatatea de dovlecel (pe care nu am dat-o pe razatoare)taiata cuburi .Completam cu apa fiarta cam cat vrem sa avem ciorbita de multa si adaugam sare.
Cand legumele s-au fiert punem perisoarele cam cat o nuca si lasam sa fiarba cam 5-10 minute .In acest timp cat se ridica perisoarele deasupra intr-un castron amestecam un doua galbenusuri cu smantana si diluam cu cate o lingura din ciorbita fierbinte .Adaugam cu prudenta ,lingura cu lingura ,amestecand ,pana se infierbanta bine compozitia cu oua si smantana.Tragem de pe foc ciorbita,adaugam compozitia cu galbenusuri ,omogenizam usor ,punem si ce acritura folosim (zarzare,bors,lamaie) si mararul tocat ,mai dam cateva clocote si gata.Tragem de pe foc si servim cu incredere.Perisoarele din dovlecel sunt un deliciu!
Giorgi
Giorgi
Maestru
Maestru

Numarul mesajelor : 1226
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 16/03/2010

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de elluta Lun 21 Ian 2013, 4:04 pm

hai mai emilia ca e banala plachie de peste cu ceapa multa calita
elluta
elluta
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 200
Varsta : 45
Localizare : constanta
Data de inscriere : 31/10/2011

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de emilia-elena Dum 27 Ian 2013, 3:52 am

ceva cu ceapa dar nu asa multa?eu ma gandeam ca esti acolo la mama pestelui langa mare langa dunare plus sotu pe mare.......
emilia-elena
emilia-elena
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 218
Varsta : 43
Localizare : Lecco
Data de inscriere : 22/07/2012

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de danniela Dum 27 Ian 2013, 11:29 am

Fetele eu nu calesc ceapa la plachie si nici nu prajesc pestele. Le pun in tava si se coc in cuptor, is mai sanatoase zic eu decat sa le prajesti de doua ori.
Aseara am facut pipote cu sos, fii-mea e mare fan pipote, un orez ''overfiert'', nu imi iese orezul bine nici neam, mamaliga is in stare sa il fac. Si niste porc la cuptor plus o salata verde.
danniela
danniela
Atotcunoscător
Atotcunoscător

Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de Giorgi Dum 27 Ian 2013, 2:03 pm

danniela ,eu orezul il fierb separat (dupa ce il spal in doua ,trei ape )cu zeama de la carne si condimente pana proape e gata ,deci nu se fierbe definitiv .Cand legumele cu carne sau ce mai punem sunt prajite ,fierte ,coapte sau mai cine stie cum ,atunci pun si orezul ,il dau la cuptor un pic ,pun verdeata si gata.
Giorgi
Giorgi
Maestru
Maestru

Numarul mesajelor : 1226
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 16/03/2010

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de kmn Dum 27 Ian 2013, 2:07 pm

azi mancare light: supa de taitei cu o gaina de casa, somon la cuptor cu cartofi aurii la cuptor si bineinteles, mujdei de usturoi
kmn
kmn
Maestru
Maestru

Numarul mesajelor : 1056
Localizare : sibiu
Data de inscriere : 04/01/2010

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de danniela Dum 27 Ian 2013, 2:08 pm

Giori, orezul de aici nu e ca cel din tara pe care il stiu eu. Am cumparat de la cel mai ieftin pana la cel mai scump si crede-ma ca sunt o gramada de varietati de orez pe care le gasesc, dar sincer nu ii dau de cap. Uneori pare sa il pacalesc sa fiarba cum as vrea , dar sa iasa ca cel facut de cei ''mancatori de orez''.....no way!!!
Tot intreband in stanga si dreapata, am prins faza ca se tine in apa rece cam jumate de ora si apoi se spala bine si se pune la fiert. Ei la timpul de fierbere vesnic dau gres. Cu tot timer-ul ala de la aragaz.
danniela
danniela
Atotcunoscător
Atotcunoscător

Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de Giorgi Dum 27 Ian 2013, 2:11 pm

Buuune! Nu am chef azi ...nu am chef de nimic ...

Aha...acum inteleg de ce nu-ti iese
Giorgi
Giorgi
Maestru
Maestru

Numarul mesajelor : 1226
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 16/03/2010

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de emilia-elena Dum 27 Ian 2013, 5:51 pm

curcanul meu sa facut piftie astazi,sarmalute si am facut si chec..o reteta noua a iesit o bunatate
emilia-elena
emilia-elena
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 218
Varsta : 43
Localizare : Lecco
Data de inscriere : 22/07/2012

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de elluta Dum 27 Ian 2013, 5:54 pm

tot cu carne tocata si eu...musaca piftele si ciorba cu afumatura si legume
elluta
elluta
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 200
Varsta : 45
Localizare : constanta
Data de inscriere : 31/10/2011

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de emilia-elena Dum 27 Ian 2013, 6:12 pm

buna musacauaa...nu am mai facut de multttt ...asa ca o bag in lista de prioritati
emilia-elena
emilia-elena
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 218
Varsta : 43
Localizare : Lecco
Data de inscriere : 22/07/2012

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de elluta Dum 27 Ian 2013, 6:15 pm

ideea apartine celui mare (nu-i vina mea)
elluta
elluta
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 200
Varsta : 45
Localizare : constanta
Data de inscriere : 31/10/2011

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de canadianca50 Joi 31 Ian 2013, 9:02 pm

Dragelor o reteta de clatite ceva in care sa pun resturi de legume si carne cu ceva maioneza aveti ?sau lipie ? cine a facut acasa ?
canadianca50
canadianca50
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 1841
Localizare : acolo si aici
Data de inscriere : 05/04/2010

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de ema Vin 01 Feb 2013, 9:56 am

Canadianca, fa clatite normale dar nu dulci si umple-le cu ce vrei tu Le rulezi si le dai la cuptor Cand le servesti pui putina smantana peste ele Eu asa fac daca am chef de mancat clatite aperitiv
Lipie nu stiu cum se face
ema
ema
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2954
Varsta : 53
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de danniela Vin 01 Feb 2013, 10:38 am

Eu fac lipii acasa, acuma eu vreau sa semene a chapatti, dar nu seamana, ma gandesc ca or semana a lipii scratch
Fac aluat din apa, faina, sare si un pic de drojdie. Apa calduta. Fara sa las la crescut modelez lipiile subtiri, nu ies perfect rotunde, dar daca ai ochi de critic iei o farfurie si o pui cu gura in jos si decupezi cu cutitul. Eu nu fac asta ca deja suntem obisnuiti sa mancam si patrate.
Le coc in tigaia fara ulei. Dar...le coc pe o parte, cand intorc lipia, pe partea coapta o ung cu pensula sau dosul la o lingura cu ulei/unt. Dupa ce se coace si pe a doua parte o arunc in farfurie si o ung si pe partea aia. Folosesc foarte putin ulei. Stand una peste alta ele se inmoaie.
Mai stiu o reteta cu ulei in aluat dar ia timp. Daca o vreti o sa o scriu!
danniela
danniela
Atotcunoscător
Atotcunoscător

Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de ema Vin 01 Feb 2013, 10:54 am

Multumesc Danni Deci asta era secretul: trebuiesc coapte deasupra si nu in cuptor De asta mi se faceau mie ca tabla
Eu azi fac peste cu lamaie la cuptor cu orez sau cu un piure de morcovi (nu m-am hotarat inca) pentru ca e vineri
Aseara am avut tarta flambata (flamenkuche) Aluat de paine intins in foaie subtire de jumate de centimetru pe o tava presarata cu faina Separat am amestecat smantana si iaurt (eu am pus samntana si branza alba care aici e ca o smantana, adica curge) Am taiat o ceapa mare pestisori fini Am taiat kaiser afumat in cuburi Peste foaia din tava am turnat smantana cu iaurtul Am pus kaiserul si apoi cubuletele de kaiser Am dat la cuptor vreo 10-15 min Se face foarte repede si trebuie supravegheata Se mananca fierbinte pe nerasuflate
ema
ema
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2954
Varsta : 53
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de danniela Vin 01 Feb 2013, 11:07 am

Ce idee mi-ai dat, ia sa incerc si eu. De retete rapide am nevoie ca ajung la 8 seara acasa. Si sincer nu imi place sa mancam la 9, mi se pare enorm de tarziu.
danniela
danniela
Atotcunoscător
Atotcunoscător

Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de ema Vin 01 Feb 2013, 12:15 pm

Incearca pentru ca e buna, usor de facut si usoara pt digestie Sa nu mai pui sare in crema aia cu smantana pt ca e afumatura sarata
ema
ema
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2954
Varsta : 53
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009

Sus In jos

Sfaturi Re: Ce gatim azi? (8)

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 12 Înapoi  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum


©Copyright Lucrudemana.com 2008-2019 | All Rights Reserved
FB