Ce gatim azi? (8)
+46
milena
AnnieW
manuela29
pufoi
erika28sicilianu
AcidoR
turlui tania
dragan mirela
maryall
mihaela_angela
Carmen T
Gabica
i.xell
michelinebeaulieu
victoriacus
corina corina
ema
danniela
Ducess
nicole24
ALICET
Pufuletz
brunics
marry_a19
mnarcisa
MihaelaT
CarmenClaudia
ileana cosanzeana
MagdaMarin
valentinadof
Uca
kmn
emilia-elena
Gabiuta
canadianca50
Giorgi
emmancita
elluta
Dorulet
adelina24
SilviaDumitrescu
AlinaJ.Bijoux
piciul
Anita_Cristal
bisisica bijuterii
Admina
50 participanți
Pagina 2 din 12
Pagina 2 din 12 • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12
Re: Ce gatim azi? (8)
Eu chiftelutele le fac din cartofi fierti ,dati pe razatoarea fina sau zdrobiti ca pentru piureu ,spanac sau stevie congelata ,dezghetate si scurse bine ,oua ,marar mult ,ciuperci fierte si tocate maruntel,ceapa si usturoi (verde daca am ,de preferinta).Am pus si fasole verde fiarta ,stoarsa bine si tocata maruntel,morcov dat pe razatoarea fina ,stors ai ala.Uneori pun si soia fiarta cu condimente si stoarsa bine.Astea amestecate ,date prin faina si prajite in ulei incins si scoase pe servetel absorbant .Cam asa le fac eu.
Giorgi- Maestru
- Numarul mesajelor : 1226
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 16/03/2010
Re: Ce gatim azi? (8)
danniela plachia de curcan este ca plachia de peste numai ca e cu curcan
elluta- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 200
Varsta : 45
Localizare : constanta
Data de inscriere : 31/10/2011
Re: Ce gatim azi? (8)
elluta ,suna bine .Ia sa fac si eu ca am niste curcan in asteptare .
Giorgi- Maestru
- Numarul mesajelor : 1226
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 16/03/2010
Re: Ce gatim azi? (8)
da-i bataie giorgi nu lasa biata pasare sa astepte
elluta- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 200
Varsta : 45
Localizare : constanta
Data de inscriere : 31/10/2011
Re: Ce gatim azi? (8)
Multumesc Elluta, nu eram sigura, ma gandeam ca poate spui la o alta mancare plachie, daca stau bine sa ma gandesc ...mama facea cu gasca sau rata dar ii spunea mancarica de ceapa desi era mai mult de atat!!
danniela- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010
Re: Ce gatim azi? (8)
GIORGI cum faci chiftelutele de dovlecel?Mi se pare f. interesant.Cred ca se poate face si o mincarica sau cu un sos alb sau cu un dresing din iaurt si verdeata.
Gabiuta- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1072
Varsta : 72
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: Ce gatim azi? (8)
eluto nu o mai da din lac in put si zi reteta taaaaa...te asteptt cu ea caci am cumparat curcanu...
emilia-elena- Ucenic
- Numarul mesajelor : 218
Varsta : 43
Localizare : Lecco
Data de inscriere : 22/07/2012
Re: Ce gatim azi? (8)
Gabiuta ,asta e reteta :
-doi dovlecei potriviti
-doi morcovi
-un pastarnac
-o felie mare de telina
-o ceapa mare
-un ardei,rosu de preferinta sau si rosu si verde
-200 gr branza dulce
-4 oua
-5 linguri gris
-o lingura faina
-o cutie mica smantana
-zarzare sau bors ,ori chiar lamaie
marar
sare
apa
Dovleceii ii curatam de coaja ,de miez .Ii taiem in jumatati pentru asta .Trei jumatati le dam pe razatoare,stoarcem bine de zeama si amestecam cu doua oua ,sare,gris ,faina ,branza dulce si cateva fire de marar tocat fin.
Punem un vas cu apa la fiert sa avem la indemana sa completam la ciorba.
Intr-un vas calim ceapa, tocata marunt ,in putin ulei (vreo 4-5 linguri) pana devine sticloasa.Punem radacinoasele tocate cuburi (morcov,pastarnac,telina..putem pune si radacina de patrunjel daca vrem).Picuram un pic de apa si lasam sa se inabuseasca acolo si sa fiarba pana se inmoaie .Punem jumatatea de dovlecel (pe care nu am dat-o pe razatoare)taiata cuburi .Completam cu apa fiarta cam cat vrem sa avem ciorbita de multa si adaugam sare.
Cand legumele s-au fiert punem perisoarele cam cat o nuca si lasam sa fiarba cam 5-10 minute .In acest timp cat se ridica perisoarele deasupra intr-un castron amestecam un doua galbenusuri cu smantana si diluam cu cate o lingura din ciorbita fierbinte .Adaugam cu prudenta ,lingura cu lingura ,amestecand ,pana se infierbanta bine compozitia cu oua si smantana.Tragem de pe foc ciorbita,adaugam compozitia cu galbenusuri ,omogenizam usor ,punem si ce acritura folosim (zarzare,bors,lamaie) si mararul tocat ,mai dam cateva clocote si gata.Tragem de pe foc si servim cu incredere.Perisoarele din dovlecel sunt un deliciu!
-doi dovlecei potriviti
-doi morcovi
-un pastarnac
-o felie mare de telina
-o ceapa mare
-un ardei,rosu de preferinta sau si rosu si verde
-200 gr branza dulce
-4 oua
-5 linguri gris
-o lingura faina
-o cutie mica smantana
-zarzare sau bors ,ori chiar lamaie
marar
sare
apa
Dovleceii ii curatam de coaja ,de miez .Ii taiem in jumatati pentru asta .Trei jumatati le dam pe razatoare,stoarcem bine de zeama si amestecam cu doua oua ,sare,gris ,faina ,branza dulce si cateva fire de marar tocat fin.
Punem un vas cu apa la fiert sa avem la indemana sa completam la ciorba.
Intr-un vas calim ceapa, tocata marunt ,in putin ulei (vreo 4-5 linguri) pana devine sticloasa.Punem radacinoasele tocate cuburi (morcov,pastarnac,telina..putem pune si radacina de patrunjel daca vrem).Picuram un pic de apa si lasam sa se inabuseasca acolo si sa fiarba pana se inmoaie .Punem jumatatea de dovlecel (pe care nu am dat-o pe razatoare)taiata cuburi .Completam cu apa fiarta cam cat vrem sa avem ciorbita de multa si adaugam sare.
Cand legumele s-au fiert punem perisoarele cam cat o nuca si lasam sa fiarba cam 5-10 minute .In acest timp cat se ridica perisoarele deasupra intr-un castron amestecam un doua galbenusuri cu smantana si diluam cu cate o lingura din ciorbita fierbinte .Adaugam cu prudenta ,lingura cu lingura ,amestecand ,pana se infierbanta bine compozitia cu oua si smantana.Tragem de pe foc ciorbita,adaugam compozitia cu galbenusuri ,omogenizam usor ,punem si ce acritura folosim (zarzare,bors,lamaie) si mararul tocat ,mai dam cateva clocote si gata.Tragem de pe foc si servim cu incredere.Perisoarele din dovlecel sunt un deliciu!
Giorgi- Maestru
- Numarul mesajelor : 1226
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 16/03/2010
Re: Ce gatim azi? (8)
hai mai emilia ca e banala plachie de peste cu ceapa multa calita
elluta- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 200
Varsta : 45
Localizare : constanta
Data de inscriere : 31/10/2011
Re: Ce gatim azi? (8)
ceva cu ceapa dar nu asa multa?eu ma gandeam ca esti acolo la mama pestelui langa mare langa dunare plus sotu pe mare.......
emilia-elena- Ucenic
- Numarul mesajelor : 218
Varsta : 43
Localizare : Lecco
Data de inscriere : 22/07/2012
Re: Ce gatim azi? (8)
Fetele eu nu calesc ceapa la plachie si nici nu prajesc pestele. Le pun in tava si se coc in cuptor, is mai sanatoase zic eu decat sa le prajesti de doua ori.
Aseara am facut pipote cu sos, fii-mea e mare fan pipote, un orez ''overfiert'', nu imi iese orezul bine nici neam, mamaliga is in stare sa il fac. Si niste porc la cuptor plus o salata verde.
Aseara am facut pipote cu sos, fii-mea e mare fan pipote, un orez ''overfiert'', nu imi iese orezul bine nici neam, mamaliga is in stare sa il fac. Si niste porc la cuptor plus o salata verde.
danniela- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010
Re: Ce gatim azi? (8)
danniela ,eu orezul il fierb separat (dupa ce il spal in doua ,trei ape )cu zeama de la carne si condimente pana proape e gata ,deci nu se fierbe definitiv .Cand legumele cu carne sau ce mai punem sunt prajite ,fierte ,coapte sau mai cine stie cum ,atunci pun si orezul ,il dau la cuptor un pic ,pun verdeata si gata.
Giorgi- Maestru
- Numarul mesajelor : 1226
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 16/03/2010
Re: Ce gatim azi? (8)
azi mancare light: supa de taitei cu o gaina de casa, somon la cuptor cu cartofi aurii la cuptor si bineinteles, mujdei de usturoi
kmn- Maestru
- Numarul mesajelor : 1056
Localizare : sibiu
Data de inscriere : 04/01/2010
Re: Ce gatim azi? (8)
Giori, orezul de aici nu e ca cel din tara pe care il stiu eu. Am cumparat de la cel mai ieftin pana la cel mai scump si crede-ma ca sunt o gramada de varietati de orez pe care le gasesc, dar sincer nu ii dau de cap. Uneori pare sa il pacalesc sa fiarba cum as vrea , dar sa iasa ca cel facut de cei ''mancatori de orez''.....no way!!!
Tot intreband in stanga si dreapata, am prins faza ca se tine in apa rece cam jumate de ora si apoi se spala bine si se pune la fiert. Ei la timpul de fierbere vesnic dau gres. Cu tot timer-ul ala de la aragaz.
Tot intreband in stanga si dreapata, am prins faza ca se tine in apa rece cam jumate de ora si apoi se spala bine si se pune la fiert. Ei la timpul de fierbere vesnic dau gres. Cu tot timer-ul ala de la aragaz.
danniela- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010
Re: Ce gatim azi? (8)
Buuune! Nu am chef azi ...nu am chef de nimic ...
Aha...acum inteleg de ce nu-ti iese
Aha...acum inteleg de ce nu-ti iese
Giorgi- Maestru
- Numarul mesajelor : 1226
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 16/03/2010
Re: Ce gatim azi? (8)
curcanul meu sa facut piftie astazi,sarmalute si am facut si chec..o reteta noua a iesit o bunatate
emilia-elena- Ucenic
- Numarul mesajelor : 218
Varsta : 43
Localizare : Lecco
Data de inscriere : 22/07/2012
Re: Ce gatim azi? (8)
tot cu carne tocata si eu...musaca piftele si ciorba cu afumatura si legume
elluta- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 200
Varsta : 45
Localizare : constanta
Data de inscriere : 31/10/2011
Re: Ce gatim azi? (8)
buna musacauaa...nu am mai facut de multttt ...asa ca o bag in lista de prioritati
emilia-elena- Ucenic
- Numarul mesajelor : 218
Varsta : 43
Localizare : Lecco
Data de inscriere : 22/07/2012
Re: Ce gatim azi? (8)
ideea apartine celui mare (nu-i vina mea)
elluta- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 200
Varsta : 45
Localizare : constanta
Data de inscriere : 31/10/2011
Re: Ce gatim azi? (8)
Dragelor o reteta de clatite ceva in care sa pun resturi de legume si carne cu ceva maioneza aveti ?sau lipie ? cine a facut acasa ?
canadianca50- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1841
Localizare : acolo si aici
Data de inscriere : 05/04/2010
Re: Ce gatim azi? (8)
Canadianca, fa clatite normale dar nu dulci si umple-le cu ce vrei tu Le rulezi si le dai la cuptor Cand le servesti pui putina smantana peste ele Eu asa fac daca am chef de mancat clatite aperitiv
Lipie nu stiu cum se face
Lipie nu stiu cum se face
ema- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2954
Varsta : 53
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009
Re: Ce gatim azi? (8)
Eu fac lipii acasa, acuma eu vreau sa semene a chapatti, dar nu seamana, ma gandesc ca or semana a lipii
Fac aluat din apa, faina, sare si un pic de drojdie. Apa calduta. Fara sa las la crescut modelez lipiile subtiri, nu ies perfect rotunde, dar daca ai ochi de critic iei o farfurie si o pui cu gura in jos si decupezi cu cutitul. Eu nu fac asta ca deja suntem obisnuiti sa mancam si patrate.
Le coc in tigaia fara ulei. Dar...le coc pe o parte, cand intorc lipia, pe partea coapta o ung cu pensula sau dosul la o lingura cu ulei/unt. Dupa ce se coace si pe a doua parte o arunc in farfurie si o ung si pe partea aia. Folosesc foarte putin ulei. Stand una peste alta ele se inmoaie.
Mai stiu o reteta cu ulei in aluat dar ia timp. Daca o vreti o sa o scriu!
Fac aluat din apa, faina, sare si un pic de drojdie. Apa calduta. Fara sa las la crescut modelez lipiile subtiri, nu ies perfect rotunde, dar daca ai ochi de critic iei o farfurie si o pui cu gura in jos si decupezi cu cutitul. Eu nu fac asta ca deja suntem obisnuiti sa mancam si patrate.
Le coc in tigaia fara ulei. Dar...le coc pe o parte, cand intorc lipia, pe partea coapta o ung cu pensula sau dosul la o lingura cu ulei/unt. Dupa ce se coace si pe a doua parte o arunc in farfurie si o ung si pe partea aia. Folosesc foarte putin ulei. Stand una peste alta ele se inmoaie.
Mai stiu o reteta cu ulei in aluat dar ia timp. Daca o vreti o sa o scriu!
danniela- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010
Re: Ce gatim azi? (8)
Multumesc Danni Deci asta era secretul: trebuiesc coapte deasupra si nu in cuptor De asta mi se faceau mie ca tabla
Eu azi fac peste cu lamaie la cuptor cu orez sau cu un piure de morcovi (nu m-am hotarat inca) pentru ca e vineri
Aseara am avut tarta flambata (flamenkuche) Aluat de paine intins in foaie subtire de jumate de centimetru pe o tava presarata cu faina Separat am amestecat smantana si iaurt (eu am pus samntana si branza alba care aici e ca o smantana, adica curge) Am taiat o ceapa mare pestisori fini Am taiat kaiser afumat in cuburi Peste foaia din tava am turnat smantana cu iaurtul Am pus kaiserul si apoi cubuletele de kaiser Am dat la cuptor vreo 10-15 min Se face foarte repede si trebuie supravegheata Se mananca fierbinte pe nerasuflate
Eu azi fac peste cu lamaie la cuptor cu orez sau cu un piure de morcovi (nu m-am hotarat inca) pentru ca e vineri
Aseara am avut tarta flambata (flamenkuche) Aluat de paine intins in foaie subtire de jumate de centimetru pe o tava presarata cu faina Separat am amestecat smantana si iaurt (eu am pus samntana si branza alba care aici e ca o smantana, adica curge) Am taiat o ceapa mare pestisori fini Am taiat kaiser afumat in cuburi Peste foaia din tava am turnat smantana cu iaurtul Am pus kaiserul si apoi cubuletele de kaiser Am dat la cuptor vreo 10-15 min Se face foarte repede si trebuie supravegheata Se mananca fierbinte pe nerasuflate
ema- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2954
Varsta : 53
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009
Re: Ce gatim azi? (8)
Ce idee mi-ai dat, ia sa incerc si eu. De retete rapide am nevoie ca ajung la 8 seara acasa. Si sincer nu imi place sa mancam la 9, mi se pare enorm de tarziu.
danniela- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010
Re: Ce gatim azi? (8)
Incearca pentru ca e buna, usor de facut si usoara pt digestie Sa nu mai pui sare in crema aia cu smantana pt ca e afumatura sarata
ema- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2954
Varsta : 53
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009
Pagina 2 din 12 • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12
Pagina 2 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Ieri la 11:23 am Scris de vlad_mom
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Ieri la 8:18 am Scris de Dorulet
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
Vin 17 Mai 2024, 12:08 am Scris de vlad_mom
» Din materiale reciclabile 6
Vin 17 Mai 2024, 12:00 am Scris de vlad_mom
» Bijuterii din sarma 9
Joi 16 Mai 2024, 9:30 pm Scris de LRodica
» Sarma folosita la bijuterii cu pietre semipretioase si bilute de aur
Joi 16 Mai 2024, 4:11 pm Scris de vlad_mom
» Florile din gradina mea(2)
Sam 27 Apr 2024, 7:35 pm Scris de LRodica
» Ornamente de Pasti
Dum 21 Apr 2024, 7:24 am Scris de LRodica
» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Vin 19 Apr 2024, 10:46 pm Scris de mlizeta
» Miniaturi - handmade
Vin 19 Apr 2024, 10:37 pm Scris de mlizeta
» Animale de companie!!! - 5
Lun 15 Apr 2024, 8:30 am Scris de Dorulet
» Ne bem cafeaua, împreună!
Lun 15 Apr 2024, 8:06 am Scris de alesianicolau
» Discutii despre croitorie -3
Lun 15 Apr 2024, 1:42 am Scris de alesianicolau
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Lun 15 Apr 2024, 1:17 am Scris de alesianicolau
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Dum 14 Apr 2024, 10:33 pm Scris de alesianicolau
» Organizarea casei -2
Dum 14 Apr 2024, 10:15 pm Scris de alesianicolau
» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Vin 08 Mar 2024, 10:38 am Scris de elena.m.m
» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Mier 28 Feb 2024, 11:03 am Scris de orhideea1966
» Frivolite - cap 7
Dum 25 Feb 2024, 3:30 pm Scris de LRodica
» Tehnica de embosarea a hartiei
Sam 20 Ian 2024, 7:53 am Scris de geia