Ce gatim azi? (9)
+47
lacrisel
Gianina4ever
Darsy
adumitrescu
Day
MihaelaT
mnarcisa
MagdaMarin
ismi3ismi
kmn
Dorulet
nico1206
Mandana
i.xell
canadianca50
dragan mirela
SilviaDumitrescu
ema
bisisica bijuterii
michelinebeaulieu
Clio_Ela
irish05
teisoara
Floren
clara birau
mishou
AlinaJ.Bijoux
Andante
geanina_scumpica
pufoi
danniela
micheline
alban andreea
adelina24
barbin
Giorgi
martutzza
corina corina
mariana costea
dorina narita
Gabica
CarmenClaudia
emmancita
Admina
piciul
valentinadof
ALICET
51 participanți
Pagina 2 din 12
Pagina 2 din 12 • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12
Re: Ce gatim azi? (9)
Eu prefer ce-a prins pisica neagra ! Cu ceva salata verde din gradina mea ...
corina corina- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2857
Varsta : 48
Localizare : Ramnicu Sarat
Data de inscriere : 31/12/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
Eu ma plimb de vreo 3 ani pe acest forum si abia acum am descoperit topicul despre mancare, mai ales acesta cu ,,ce gatim azi".
E cea mai buna sursa de inspiratie despre ce as mai putea gati ca tare ma necajesc cateodata ca nu stiu ce sa fac de mancare. Si ca sa intru in rand cu lumea eu am gatit azi ciorba de pui si pilaf cu aripioare.
E cea mai buna sursa de inspiratie despre ce as mai putea gati ca tare ma necajesc cateodata ca nu stiu ce sa fac de mancare. Si ca sa intru in rand cu lumea eu am gatit azi ciorba de pui si pilaf cu aripioare.
martutzza- helper
-
Numarul mesajelor : 60
Varsta : 36
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 07/12/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
Ce gatim azi?...nu exista si rubrica "ce nu gatim azi?!"..
Am reusit sa fac o ciorbita cu de toate legumele, ce au scapat prin curte....o mancarica usoara de cartofi si un pilaf...sa fac si o prajitura sufle cu mere, ca e mai rapid de preparat....nu e prea aspectuos meniul...dar aseara am facut gratar si am adunat frunzele si le-am dat foc si erau mii de stele pe cer! Exista o reteta cu stele?!...de exemplu: supa de stele!
Am reusit sa fac o ciorbita cu de toate legumele, ce au scapat prin curte....o mancarica usoara de cartofi si un pilaf...sa fac si o prajitura sufle cu mere, ca e mai rapid de preparat....nu e prea aspectuos meniul...dar aseara am facut gratar si am adunat frunzele si le-am dat foc si erau mii de stele pe cer! Exista o reteta cu stele?!...de exemplu: supa de stele!
piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
Ieri am facut ciorba de salata cu oua si o mancarica de praz, cartofi si masline. S-a mancat mancarica aproape si a mai ramas din ciorba. Zilele trecute am facut o tava mare de placinta cu mere si dovleac 50/50 si s-a mancat in doua zile de sot si de mine. Nu stiu, poate trebuie sa cumpar oale mai mari, ca la cantina...
Re: Ce gatim azi? (9)
Hahaha!!Supa de stele!Suna chiar frumos!
Eu am facut varza cu ardei mult prin ea si crengute de marar si ciorba de cartofi cu telina.Dulciuri :strudele cu mere si cu dovleac .
Eu am facut varza cu ardei mult prin ea si crengute de marar si ciorba de cartofi cu telina.Dulciuri :strudele cu mere si cu dovleac .
Giorgi- Maestru
- Numarul mesajelor : 1226
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 16/03/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
Cum a inceput postul ...doar cine vrea sa-l tina...ma gandeam sa combin dezintoxicarea cu postul. Am citit la adresa de mai jos si sunt multe lucruri explicate foarte bine. O las aici...desi pare offtopic.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
La mine acum conopida e de baza cu usturoi....O minunatie!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
La mine acum conopida e de baza cu usturoi....O minunatie!
piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
Am taiat o gaina astazi.Am facut supa de galuste si orez cu legume tot cu zeama de la gaina.Pieptul si pulpele le pun intr-o salata beuf.Dorinta fetelor-salata beuf!Mai am si carne de purcel pentru un gratar pe care il va face sotul mai pe seara.Asa ca am mancare pt 3 zile!
_________________
Handmade Valentinadof
valentinadof- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3163
Varsta : 47
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
Pe mine m-a bagat in ceata!!!
Daca vrei sa combini postul cu dezintoxicarea eu zic sa triezi ce manaci, fie ele de post!! Evita prajelile, axeaza-te mai mult pe legume si fructe si sucuri naturale.
Na, ca m-am lovit de Valentina, dar ma duc acasa ca tot o gaina am si eu si o fac ciorba cu taitei de casa!!
Daca vrei sa combini postul cu dezintoxicarea eu zic sa triezi ce manaci, fie ele de post!! Evita prajelile, axeaza-te mai mult pe legume si fructe si sucuri naturale.
Na, ca m-am lovit de Valentina, dar ma duc acasa ca tot o gaina am si eu si o fac ciorba cu taitei de casa!!
danniela- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
Dezintoxicarea cred ca se face cel mai bine in sezonul fructelor, legumelor, adica primavara-vara. De obicei iarna, organismul are nevoie de mai multi nutrienti, mai multe calorii. Postul si asa este restrictiv, daca vei manca doar legume si fructe sau sucuri (apropo, nu mai sunt pe piata multe, sanatoase, doar din import, care tin verzi luni de zile, vezi merele golden), nu iti va tine de foame, cand e ger afara. De aia mananca grasime de foca, cei de la Polul Nord si cei de la noi, de la munte, sunt vestiti pentru slana, pita si ceapa iarna sau carne la garnita.
Daniela, tu nu intri in discutie cu noi, temperatele, ca la tine se gasesc prospaturi in orice sezon, cred. Te poti dezintoxica oricand sau poti tine cure de slabire, cu vegetale. Ce mult as vrea fructe proaspete (nu plimbate si chimizate) tot anul...
Daniela, tu nu intri in discutie cu noi, temperatele, ca la tine se gasesc prospaturi in orice sezon, cred. Te poti dezintoxica oricand sau poti tine cure de slabire, cu vegetale. Ce mult as vrea fructe proaspete (nu plimbate si chimizate) tot anul...
Re: Ce gatim azi? (9)
Postul de iarna nu este asa restrictiv. Probabil din motivele pomenite de tine. :)Se mananca peste o 1 zi din 3 zile. Sau mai des de atat
Si, ca tot veni vorba, azi am pregatit marinata. Am fiert pestele cu putin otet, ulei, boabe de tot felul, ceapa.
Si, ca tot veni vorba, azi am pregatit marinata. Am fiert pestele cu putin otet, ulei, boabe de tot felul, ceapa.
barbin- Senior
-
Numarul mesajelor : 514
Varsta : 38
Localizare : Galati
Data de inscriere : 26/06/2012
Re: Ce gatim azi? (9)
Eu cred ca orice zi in care reusesti sa manaci fructe si legume este o dezintoxicare...o pauza pentru organism....E ca o duminica a sufletului!
...In rest "am gatit" doar o prajitura cu visine (conservate asta vara)...o tocanita cu ciuperci si un pilaf asortat cu legume de la noi..morcov, ceapa, ardei...bineinteles insotite cu snitele din carne de porc. Porcul este "leguma" noastra cea de toate zilele
...In rest "am gatit" doar o prajitura cu visine (conservate asta vara)...o tocanita cu ciuperci si un pilaf asortat cu legume de la noi..morcov, ceapa, ardei...bineinteles insotite cu snitele din carne de porc. Porcul este "leguma" noastra cea de toate zilele
piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
Da asa este!!! Nu ma pot compara cu voi la nimic de mancare. Fructele de aici nu prea sunt chimizate, kenyenii nu mai importa ingrasaminte chimice de la romani ca nu au fonduri!!!
Plus ca si mancarea in sine, nu prea se gasesc toate produsele semipreparate pe piata, pui sunt crescuti mai mult cu porumb, credeti-ma ca se cunoaste, este mai gustos decat cel din Romania. Gaina de casa desi o cumpar de la supermarket este crescuta de tarani, are gust de gaina de tara ca la mama.
Dar avem si fructe de import...prunele...mama mia ce scumpe is, merele vin din Africa de sud si is asa cum zice Admina, tii la ele pe masa si nu isi schimba culoarea, iar la mine in bucatarie is 27-29 grd vesnic.
Piciu, nu prea e daca mananci fructele dupa juma de kil de carne prajita in ulei!!!
Porcul nostru e fara grasime carnea e fada credeti-ma, ii mai rog pe cei de la carmangerie sa imi faca portii speciale cu grasime, sorici, ca altgel nu prea iti iese un gratar bun!!!
Si on topic, da am executat ciorba de gaina, mancat tot poporul, bagat la frigider restul oloiului, pun toata gaina la ciorba.
Plus ca si mancarea in sine, nu prea se gasesc toate produsele semipreparate pe piata, pui sunt crescuti mai mult cu porumb, credeti-ma ca se cunoaste, este mai gustos decat cel din Romania. Gaina de casa desi o cumpar de la supermarket este crescuta de tarani, are gust de gaina de tara ca la mama.
Dar avem si fructe de import...prunele...mama mia ce scumpe is, merele vin din Africa de sud si is asa cum zice Admina, tii la ele pe masa si nu isi schimba culoarea, iar la mine in bucatarie is 27-29 grd vesnic.
Piciu, nu prea e daca mananci fructele dupa juma de kil de carne prajita in ulei!!!
Porcul nostru e fara grasime carnea e fada credeti-ma, ii mai rog pe cei de la carmangerie sa imi faca portii speciale cu grasime, sorici, ca altgel nu prea iti iese un gratar bun!!!
Si on topic, da am executat ciorba de gaina, mancat tot poporul, bagat la frigider restul oloiului, pun toata gaina la ciorba.
danniela- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
Din cauza lui Garfild am fost nevoita sa fac lasagna (meniul de miercuri ) :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
iar ieri am avut comanda de mancare mexicana : tacos , guacamole si nachos cu sos de branza :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
iar ieri am avut comanda de mancare mexicana : tacos , guacamole si nachos cu sos de branza :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
adelina24- Expert
-
Numarul mesajelor : 824
Varsta : 50
Localizare : braila
Data de inscriere : 01/03/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
Guacamole... Mama ce pofta mi-a fost vineri de el. Si nu aveam avocado in casa, daca luam era necopt si acum vi tu cu minunatie de poze. Ce ai pus in tacos? Nachos par facute, nu cumparate, cum sunt facute?
Re: Ce gatim azi? (9)
Eu am cumparat naut, l am tinut vreo 20 de ore in apa, apoi l am fiert vreo trei ore si este tot tare. Cine a mai facut poate sa spuna unde am gresit.
micheline- helper
- Numarul mesajelor : 79
Localizare : Romania
Data de inscriere : 02/01/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
cred ca depinde ce fel de naut ai luat.,..eu am facut naut, il tin de seara pana dimineata la inmuiat si apoi il fierb o ora in oala sub presiune....bobul s-a fiert foarte bine si a iesit moale si gustos!!!
kmn- Maestru
- Numarul mesajelor : 1056
Localizare : sibiu
Data de inscriere : 04/01/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
Pune-i un varf de cutit de bicarbonat! Cred ca e vechi!! Insa vezi ca uneori are doar coaja tare si de fapt miezul e fiert.
Admina, tine avocado in ziar si se coace mai repede, ca si bananele!! La mine se coace pe masa, eu musai il iau crud.
Admina, tine avocado in ziar si se coace mai repede, ca si bananele!! La mine se coace pe masa, eu musai il iau crud.
danniela- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
naut am fiert si eu si a fost ok.stiu ca nu se pune sare la fiert.l-am pus la inmuiat de seara cu o lingurita de bicarbonat
alban andreea- Ucenic
- Numarul mesajelor : 167
Varsta : 37
Localizare : bacau
Data de inscriere : 22/06/2012
Re: Ce gatim azi? (9)
Eu l-am tinut la inmuiat de seara pana a doua zi la ora 16, apoi l-am pus la fiert. Nu am pus bicarbonat. De cumparat l-am cumparat din magazin. Multumesc pentru raspunsuri, am sa incerc si cu bicarbonat.
micheline- helper
- Numarul mesajelor : 79
Localizare : Romania
Data de inscriere : 02/01/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
Merci pentru pontul cu ziarul. Acum trebuie sa fac rost de ziare, cand mai iau avocado.
Nautul il tin la inmuiat cateva ore (vreo 8 )si apoi fiert la oala sub presiune, fara sare, cum s-a mai zis. Am tinut in jur de 30 minute, plus cat s-a mai racit oala si am facut hummus din el, deci a iesit moale. Cred ca intr-o ora la oala iesea ca cel din conserva, adica moale-moale. Am luat din Lidl, nautul.
Saptamana trecuta am avut in program meniu "de spital": supa cu galusti (de legume) si din ce am fiert in supa am facut un piure de legume (cartofi, morcovi, ciuperci, ceapa, un pastrarnac) si a iesit o bunatate cu branza si cascaval ras, in el. La ai mei am avut supa crema de legume si am facut galusti si acolo, sa pun in supa crema. Tot bun-bun. Urmatoarele legume din supa o sa aiba ca destinatie finala o salara a la rousse.
Nautul il tin la inmuiat cateva ore (vreo 8 )si apoi fiert la oala sub presiune, fara sare, cum s-a mai zis. Am tinut in jur de 30 minute, plus cat s-a mai racit oala si am facut hummus din el, deci a iesit moale. Cred ca intr-o ora la oala iesea ca cel din conserva, adica moale-moale. Am luat din Lidl, nautul.
Saptamana trecuta am avut in program meniu "de spital": supa cu galusti (de legume) si din ce am fiert in supa am facut un piure de legume (cartofi, morcovi, ciuperci, ceapa, un pastrarnac) si a iesit o bunatate cu branza si cascaval ras, in el. La ai mei am avut supa crema de legume si am facut galusti si acolo, sa pun in supa crema. Tot bun-bun. Urmatoarele legume din supa o sa aiba ca destinatie finala o salara a la rousse.
Re: Ce gatim azi? (9)
Nu am stiut ca supa de galuste e mancare de spital!!!
Eu una o fac cu gaina de tara ca sa ii dea gust bun, cu pui iese apa chioara zic eu.....
Eu aseara am incercat bunatati culinare, dar....sa moara Veta de a iesit ca la ''ristorant''. Am mancat prawns (garizi) sau cum s-or mai chema, la un restaurant. Erau in ulei muuult cu usturoi feliat, patrunjel verde si ardei iute rosu, din ala bullet. O bunatateeee...dar mie nu mi-a iesit asa!! Cred ca ceva gresesc, dar nu stiu ce ca reteta pare usoara.
Apoi ca zicea Gabica ca vrea sarmale de post...cred ca si mie mi-e dor de executat daca nu am timp o sa fac ardei umpluti, astia nu iau timp la asamblat.
danniela- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
Nu mai prea stiu ce sa gatesc.Am pus o varza a la Cluj la cuptor si am bagat si-un dovleac pe langa.Mi-e asa dor de dovleac!Doar copt si-atat!
_________________
Handmade Valentinadof
valentinadof- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3163
Varsta : 47
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
Si eu am facut dovleac ,stropit cu putina miere si scortisoara.Mmmm....miroase de nu se poate!
Visez la o mamaliguta cu ciulama de ciuperci sau mancarica de ciuperci cu usturoi ..sau cum or fi!
Mancare de gutui sau prune uscate...
Visez la o mamaliguta cu ciulama de ciuperci sau mancarica de ciuperci cu usturoi ..sau cum or fi!
Mancare de gutui sau prune uscate...
Giorgi- Maestru
- Numarul mesajelor : 1226
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 16/03/2010
Re: Ce gatim azi? (9)
Eu fac o mancare ca de primavara cu: pastai, mazare, carnita de vita si mult patrunjel verde, bine condimentata. pun si o mamaliguta langa si muraturi asortate. si merge si un paharel cu vin.
pufoi- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2566
Varsta : 50
Localizare : italia
Data de inscriere : 02/11/2011
Re: Ce gatim azi? (9)
Si acum sa va radeti si de mine am facut si eu prima mea experienta de guacamole si bineinteles am zis hai sa pun eu chili ardei taiat de mine cumparat uscat nu pudra ,)) mai frate mi-a luat gura foc cu tot cu gat numai de la un amarat de ardei din ala minuscul ((( in viata mea nu mai incerc extreme din astea ) am luat si eu cateva lingurite si la gunoi cu totul sa nu zic ca nu am mancat .Sotul nici nu a vrut sa guste cand a vazut ca eu fac ca locomotiva )))))))))))
geanina_scumpica- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 226
Localizare : arad
Data de inscriere : 01/06/2010
Pagina 2 din 12 • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12
Pagina 2 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Astazi la 6:46 pm Scris de mlizeta
» Din materiale reciclabile 6
Astazi la 6:43 pm Scris de mlizeta
» Florile din gradina mea(2)
Astazi la 6:41 pm Scris de mlizeta
» Jucarii crosetate
Astazi la 6:38 pm Scris de mlizeta
» Ornamente de Pasti
Astazi la 6:36 pm Scris de mlizeta
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
Astazi la 6:35 pm Scris de mlizeta
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Ieri la 8:18 am Scris de Dorulet
» Sarma folosita la bijuterii cu pietre semipretioase si bilute de aur
Joi 16 Mai 2024, 4:11 pm Scris de vlad_mom
» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Vin 19 Apr 2024, 10:46 pm Scris de mlizeta
» Miniaturi - handmade
Vin 19 Apr 2024, 10:37 pm Scris de mlizeta
» Animale de companie!!! - 5
Lun 15 Apr 2024, 8:30 am Scris de Dorulet
» Ne bem cafeaua, împreună!
Lun 15 Apr 2024, 8:06 am Scris de alesianicolau
» Discutii despre croitorie -3
Lun 15 Apr 2024, 1:42 am Scris de alesianicolau
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Lun 15 Apr 2024, 1:17 am Scris de alesianicolau
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Dum 14 Apr 2024, 10:33 pm Scris de alesianicolau
» Organizarea casei -2
Dum 14 Apr 2024, 10:15 pm Scris de alesianicolau
» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Vin 08 Mar 2024, 10:38 am Scris de elena.m.m
» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Mier 28 Feb 2024, 11:03 am Scris de orhideea1966
» Frivolite - cap 7
Dum 25 Feb 2024, 3:30 pm Scris de LRodica
» Tehnica de embosarea a hartiei
Sam 20 Ian 2024, 7:53 am Scris de geia