Prajituri cu fructe
+6
67dana
Dionisia
MihaelaT
duchess
aisha
ariana
10 participanți
Pagina 1 din 1
Prajituri cu fructe
Prajitura cu zmeura
blat de pandispan din doua oua
un plic sau doua budinca de vanilie sau zmeura
doua pliculete gelatina rosie
zmeura sau capsuni
Siropul se face din apa cu zahar si esenta vanile sau cu apa ,zahar si zeama de la fructe
Se coace blatul se lasa sa se raceasca si se insiropeaza .Se prepara budinca si se aseaza uniform peste blat se adauga zmeura iar la final gelatina.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Aceasta prajiturica este foarte buna pe timp de vara pentru ca este foarte racoroasa si putin dulce.Pofta buna!
blat de pandispan din doua oua
un plic sau doua budinca de vanilie sau zmeura
doua pliculete gelatina rosie
zmeura sau capsuni
Siropul se face din apa cu zahar si esenta vanile sau cu apa ,zahar si zeama de la fructe
Se coace blatul se lasa sa se raceasca si se insiropeaza .Se prepara budinca si se aseaza uniform peste blat se adauga zmeura iar la final gelatina.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Aceasta prajiturica este foarte buna pe timp de vara pentru ca este foarte racoroasa si putin dulce.Pofta buna!
Ultima editare efectuata de catre ariana in Mar 09 Iun 2009, 11:45 am, editata de 5 ori
ariana- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 194
Varsta : 46
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 23/02/2009
Re: Prajituri cu fructe
Aisha,cu mare drag va dau reteta .Zmeura o am de la tara din gradina pe piata nu stiu daca a aparut.Am sa trec reteta in continuare unde am postat pozele.
ariana- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 194
Varsta : 46
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 23/02/2009
ariana- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 194
Varsta : 46
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 23/02/2009
Re: Prajituri cu fructe
wow ce bine arata prajiturele !
duchess- Senior
-
Numarul mesajelor : 644
Data de inscriere : 16/11/2008
Re: Prajituri cu fructe
ariana, am avut 2 tentative de a face prajitura ta cu zmeura, dar pana sa trec la actiune, am mancat zmeura... Poate in week-end mai fac o incercare, daca mai gasesc fructe pe piata. Multumiri pt reteta!
Re: Prajituri cu fructe
Rusine sa-mi fie ca abia acu' vad topicul asta...merit
Imi plac grozav prajiturile cu fructe si cea cu zmeura arata demential. Azi, maine se coace zmeura din gradina socrilor si fac si eu
Imi plac grozav prajiturile cu fructe si cea cu zmeura arata demential. Azi, maine se coace zmeura din gradina socrilor si fac si eu
ariana- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 194
Varsta : 46
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 23/02/2009
Re: Prajituri cu fructe
Pun si eu aici o reteta de prajitura cu fructe (pot fi visine, caise, etc), copilul meu ii spune "Prajitura bunicii "
6 oua, 300 g zahar (se poate si mai putin),250 g faina, 1 smantana mica (cca 175 ml), mai groasa, 150 ml rom (daca nu aveti, puneti esenta de rom si cateva linguri de alt lichid-lapte, de exemplu ), 1 lingurita de bicarbonat, stins, zahar vanilat
750 g fructe, 50 g pesmet
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se bat din nou pana se intaresc;
separat , galbenusurile se freaca cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilat, apoi smantana
Se adauga galbenusurile peste albusuri (romul se adauga peste galbenusuri chiar in momentul cand se unesc compozitiile -cu o parte din rom eu am stropit fructele), bicarbonatul, se mai amesteca putin, apoi se pune faina si se incorporeaza usor, de sus in jos .
Se aseaza deasupra fructele pe care am presarat pesmetul, se coace obisnuit , cca 30 min la 170 gr.C.
Sa nu se sperie nimeni, e un pandispan imbunatatit si foarte usor de facut , iar pentru ca are grasimi si alcool e foaaaaarte fraged si bunnnnn...
6 oua, 300 g zahar (se poate si mai putin),250 g faina, 1 smantana mica (cca 175 ml), mai groasa, 150 ml rom (daca nu aveti, puneti esenta de rom si cateva linguri de alt lichid-lapte, de exemplu ), 1 lingurita de bicarbonat, stins, zahar vanilat
750 g fructe, 50 g pesmet
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se bat din nou pana se intaresc;
separat , galbenusurile se freaca cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilat, apoi smantana
Se adauga galbenusurile peste albusuri (romul se adauga peste galbenusuri chiar in momentul cand se unesc compozitiile -cu o parte din rom eu am stropit fructele), bicarbonatul, se mai amesteca putin, apoi se pune faina si se incorporeaza usor, de sus in jos .
Se aseaza deasupra fructele pe care am presarat pesmetul, se coace obisnuit , cca 30 min la 170 gr.C.
Sa nu se sperie nimeni, e un pandispan imbunatatit si foarte usor de facut , iar pentru ca are grasimi si alcool e foaaaaarte fraged si bunnnnn...
Dionisia- Senior
-
Numarul mesajelor : 537
Varsta : 53
Localizare : de pe aici
Data de inscriere : 21/11/2008
dulciuri
GOGOSI EXTRAVAGANTE
Ingrediente:
Faina
Drojdie
Branza dulce
Stafide
Oua
Iaurt
Zahar pudra
Rom
Fructe de padure
Inghetata de ciocolata
Se prepara un aluat din faina, drojdie, oua, iaurt, branza dulce, iaurt, zahar si rom.
Se framanta pana devine o coca omogena si se lasa la dospit 30 de minute.
Se modeleaza bilute cu diametrul de 2 - 3 cm si se prajesc in ulei incins.
Se pudreaza cu zahar si se servesc cu fructe de padure si inghetata de vanilie.
pofta mare
Ingrediente:
Faina
Drojdie
Branza dulce
Stafide
Oua
Iaurt
Zahar pudra
Rom
Fructe de padure
Inghetata de ciocolata
Se prepara un aluat din faina, drojdie, oua, iaurt, branza dulce, iaurt, zahar si rom.
Se framanta pana devine o coca omogena si se lasa la dospit 30 de minute.
Se modeleaza bilute cu diametrul de 2 - 3 cm si se prajesc in ulei incins.
Se pudreaza cu zahar si se servesc cu fructe de padure si inghetata de vanilie.
pofta mare
67dana- helper
- Numarul mesajelor : 32
Localizare : iasi
Data de inscriere : 28/08/2009
alte prajituri
TARTE CU CAPSUNI SI MASCARPONE
Ingrediente pentru aluat:
Faina - 1 kg
Unt - 400 gr
2 oua
Sare - 1 gr
Zahar pudra - 200 gr
Se framanta toate ingredientele, se modeleaza aluatul pe formele de tarta si se coc 20 de minute la 170 - 180 de grade.
Ingrediente pentru crema:
Lapte - 1 l
8 galbenusuri
350 gr zahar
Esenta de vanilie
sare - 1 gr
Mascarpone - 200 gr
Se spumeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele treptat si se fierbe crema in bain - marie pana se coaguleaza apoi se raceste si se adauga branza Mascarpone.
Alte ingrediente:
Capsuni - 2 kg
Ciocolata menaj - 500 gr
Jeleu de capsuni - 500 gr
Ciocolata menaj se topeste iar cu aceasta se unge interiorul tartei.
Tartele se umplu cu crema de vanilie si branza Mascarpone.
Se aplica peste crema jumatati de capsuni in forma de solzi si se glazureaza cu jeleu.
Ingrediente pentru aluat:
Faina - 1 kg
Unt - 400 gr
2 oua
Sare - 1 gr
Zahar pudra - 200 gr
Se framanta toate ingredientele, se modeleaza aluatul pe formele de tarta si se coc 20 de minute la 170 - 180 de grade.
Ingrediente pentru crema:
Lapte - 1 l
8 galbenusuri
350 gr zahar
Esenta de vanilie
sare - 1 gr
Mascarpone - 200 gr
Se spumeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele treptat si se fierbe crema in bain - marie pana se coaguleaza apoi se raceste si se adauga branza Mascarpone.
Alte ingrediente:
Capsuni - 2 kg
Ciocolata menaj - 500 gr
Jeleu de capsuni - 500 gr
Ciocolata menaj se topeste iar cu aceasta se unge interiorul tartei.
Tartele se umplu cu crema de vanilie si branza Mascarpone.
Se aplica peste crema jumatati de capsuni in forma de solzi si se glazureaza cu jeleu.
67dana- helper
- Numarul mesajelor : 32
Localizare : iasi
Data de inscriere : 28/08/2009
ceva special
Moulatra
Ingrediente pentru blat:
6 oua
Faina - 8 linguri
Margarina - 200 gr
Smantana - 150 gr
Ciocolata topita - 200 gr
Cacao - 3 linguri
Zahar - 6-8 linguri
Praf de copt - 2 plicuri
Se topeste ciocolata, se adauga margarina, smantana, ouale batute cu zaharul, cele 3 linguri de cacao si faina amestecata cu praful de copt.
Se coace totul la 150 - 160 de grade, timp de 50 de minute.
Ingrediente pentru crema:
Frisca lichida - 500 gr
Ciocolata menaj - 500 gr
Stafide - 150 gr
Dulceata de caise - 300 gr
Esenta de rom
Se fierbe frisca, apoi se adauga ciocolata - se amesteca pana se topeste.
Se adauga stafidele imbibate in rom si dulceata de caise.
Se aplica pe toata suprafata crema obtinuta.
Ingrediente pentru glazura:
Frisca - 300 gr
Ciocolata - 300 gr
Se incalzeste frisca pe foc, se adauga ciocolata - se amesteca pana se topeste, apoi se intinde uniform peste crema.
Ingrediente pentru blat:
6 oua
Faina - 8 linguri
Margarina - 200 gr
Smantana - 150 gr
Ciocolata topita - 200 gr
Cacao - 3 linguri
Zahar - 6-8 linguri
Praf de copt - 2 plicuri
Se topeste ciocolata, se adauga margarina, smantana, ouale batute cu zaharul, cele 3 linguri de cacao si faina amestecata cu praful de copt.
Se coace totul la 150 - 160 de grade, timp de 50 de minute.
Ingrediente pentru crema:
Frisca lichida - 500 gr
Ciocolata menaj - 500 gr
Stafide - 150 gr
Dulceata de caise - 300 gr
Esenta de rom
Se fierbe frisca, apoi se adauga ciocolata - se amesteca pana se topeste.
Se adauga stafidele imbibate in rom si dulceata de caise.
Se aplica pe toata suprafata crema obtinuta.
Ingrediente pentru glazura:
Frisca - 300 gr
Ciocolata - 300 gr
Se incalzeste frisca pe foc, se adauga ciocolata - se amesteca pana se topeste, apoi se intinde uniform peste crema.
67dana- helper
- Numarul mesajelor : 32
Localizare : iasi
Data de inscriere : 28/08/2009
Re: Prajituri cu fructe
Vreau sa dau o reteta de prajitura cu buget restrans. Avand prin casa niste mere care de acum incepeau sa se pateze , ce-am zis sa fac ceva cu ele ,si ce sa fac ce sa fac am zis sa fac un pandispan din 6 oua, 6 linguri de faina , 6 linguri zahar ,2 linguri ulei , 1sau 2 plicuri zahar vanilat ( dupa preferinte)( se separa albusurile de galbenusuri, se bate spuma albusul dupa care adaugam zaharul si zaharul vanilat, se bate spuma pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile frecate cu un pic de sare, se amesteca in continuare se pune uleiul si pe urma se adauga faina in ploaie pt. a nu face cocoloase) .Merele le-am curata de coaja , am scos samburii din mijoc si pe urma am taiat rondele si le-am asezat intr-o tava in care am pus hartie de copt; am asezat rondelele, am mai taiat bucatele din rondele pt. a umple golurile , pe urma am presarat zahar si scortisoara dupa care am turnat compozitia de pandispan. Lasam la cuptor pana e gata pandispanul cam 30 minute. Dupa ce este gata pandispanul il scoatem din cuptor il mai lasam in tava vreo 10 minute ca sa se raceasca si pe urma rasturnam pe un platou , scoatem hartia si gata merele sunt la vedere si numai bune de mancat. Aceasta reteta merge in zilele racoroase de iarna.Eu am sa o fac de craciun. Bineinteles ca poate fi facuta ori de cate ori doriti ( nu conteaza anotimpul)
geany20062006- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 207
Varsta : 48
Localizare : marasesti
Data de inscriere : 15/10/2009
luminita_khader- Ucenic
- Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009
Re: Prajituri cu fructe
Fetelor vreau sa va impartasesc o reteta de prajitura cu fructe pe care eu o fac toata vara cu diferite fructe.
Ingrediente:
- 100 gr unt
- 240 gr zahar
- 6 oua
-200 ml lapte
-200 gr faina
-1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
-1/2 lingurita praf de copt
-2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Zaharul si untul se freaca bine,se adauga pe rand cele 6 galbenuse amestecand ,zaharul vanilat,praful de copt,bicarbonatul,laptele iar la urma faina.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc moderat si se coace pe jumatate.
Se scoate din cuptor se asaeza fructele pe toata suprafata prajiturii(piersicile, caisele , prunele se taie sferturi, iar capsunile daca sunt mari jumatati)si se da din nou la cuptor se coace blatul.
Cand prajitura este coapta se acopera cu spuma obtinuta din 6 albuse batute cu 300 gr zahar.Se mai da putin la cuptor .
Se serveste rece.
Revin cu poze
Ingrediente:
- 100 gr unt
- 240 gr zahar
- 6 oua
-200 ml lapte
-200 gr faina
-1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
-1/2 lingurita praf de copt
-2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Zaharul si untul se freaca bine,se adauga pe rand cele 6 galbenuse amestecand ,zaharul vanilat,praful de copt,bicarbonatul,laptele iar la urma faina.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc moderat si se coace pe jumatate.
Se scoate din cuptor se asaeza fructele pe toata suprafata prajiturii(piersicile, caisele , prunele se taie sferturi, iar capsunile daca sunt mari jumatati)si se da din nou la cuptor se coace blatul.
Cand prajitura este coapta se acopera cu spuma obtinuta din 6 albuse batute cu 300 gr zahar.Se mai da putin la cuptor .
Se serveste rece.
Revin cu poze
Marry- Expert
-
Numarul mesajelor : 960
Varsta : 61
Localizare : Arad
Data de inscriere : 20/01/2010
mnarcisa- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2121
Varsta : 41
Localizare : eu cu ai mei
Data de inscriere : 21/01/2010
Re: Prajituri cu fructe
Placinta cu ciocolata si fructe
Ingrediente:
* 175 g faina
* 1 pliculet praf de copt
* 175 g zahar tos
* 175 g unt la temperatura camerei
* 3 oua, batute
* 3 linguri lapte
* 100 g ciocolata alba
* 150 g fructe de padure congelate
* 2 linguri cacao
* 100 g ciocolata neagra
* Frisca pentru servit (optional)
preparare:
pasul 1. Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180˚ C. Unge si tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament. Cerne faina si praful de copt intr-un castron, apoi adauga zaharul tos. Adauga ouale batute si untul inmuiat si amesteca cu un tel electric, pana ce compozitia devine usoara si se desprinde de pe marginile telului. Daca este cazul, adauga cele trei linguri de lapte, ca sa obtii consistenta dorita.
pasul 2. Cu o lingura, toarna jumatate din compozitie in alt cas-tron si adauga ciocolata alba, rup-ta bucati mari, si 100 g fructe de padure, decongelate. Amesteca pana ce fructele incep sa se zdrobeasca, apoi lasa deoparte. Cerne pudra de cacao in cealalta ju-matate de compozitie, apoi incorporeaza ciocolata neagra, bucati.
pasul 3. Toarna, cu lingura, din cele doua compozitii in tava de copt, alternand straturile – unul cu ciocolata neagra, celalalt cu ciocolata alba. Trece o furcu-lita sau o scobitoare prin tava, astfel incat cele doua culori sa se combine. Apoi presara restul de fructe de padure si preseaza-le usor in aluat. Coace 20-25 minute sau pana cand scobitoarea infipta in aluat iese curata. Lasa sa se raceasca usor, scoate din tava si portioneaza. Serveste cu zahar pudra sau frisca.
Ingrediente:
* 175 g faina
* 1 pliculet praf de copt
* 175 g zahar tos
* 175 g unt la temperatura camerei
* 3 oua, batute
* 3 linguri lapte
* 100 g ciocolata alba
* 150 g fructe de padure congelate
* 2 linguri cacao
* 100 g ciocolata neagra
* Frisca pentru servit (optional)
preparare:
pasul 1. Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180˚ C. Unge si tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament. Cerne faina si praful de copt intr-un castron, apoi adauga zaharul tos. Adauga ouale batute si untul inmuiat si amesteca cu un tel electric, pana ce compozitia devine usoara si se desprinde de pe marginile telului. Daca este cazul, adauga cele trei linguri de lapte, ca sa obtii consistenta dorita.
pasul 2. Cu o lingura, toarna jumatate din compozitie in alt cas-tron si adauga ciocolata alba, rup-ta bucati mari, si 100 g fructe de padure, decongelate. Amesteca pana ce fructele incep sa se zdrobeasca, apoi lasa deoparte. Cerne pudra de cacao in cealalta ju-matate de compozitie, apoi incorporeaza ciocolata neagra, bucati.
pasul 3. Toarna, cu lingura, din cele doua compozitii in tava de copt, alternand straturile – unul cu ciocolata neagra, celalalt cu ciocolata alba. Trece o furcu-lita sau o scobitoare prin tava, astfel incat cele doua culori sa se combine. Apoi presara restul de fructe de padure si preseaza-le usor in aluat. Coace 20-25 minute sau pana cand scobitoarea infipta in aluat iese curata. Lasa sa se raceasca usor, scoate din tava si portioneaza. Serveste cu zahar pudra sau frisca.
luminita_khader- Ucenic
- Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009
Subiecte similare
» Spume de fructe
» Prajituri de casa (5)
» Salata de fructe in cupe diferite
» Prajituri de casa(2)
» Prajituri de casa(3)
» Prajituri de casa (5)
» Salata de fructe in cupe diferite
» Prajituri de casa(2)
» Prajituri de casa(3)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Ieri la 11:23 am Scris de vlad_mom
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Ieri la 8:18 am Scris de Dorulet
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
Vin 17 Mai 2024, 12:08 am Scris de vlad_mom
» Din materiale reciclabile 6
Vin 17 Mai 2024, 12:00 am Scris de vlad_mom
» Bijuterii din sarma 9
Joi 16 Mai 2024, 9:30 pm Scris de LRodica
» Sarma folosita la bijuterii cu pietre semipretioase si bilute de aur
Joi 16 Mai 2024, 4:11 pm Scris de vlad_mom
» Florile din gradina mea(2)
Sam 27 Apr 2024, 7:35 pm Scris de LRodica
» Ornamente de Pasti
Dum 21 Apr 2024, 7:24 am Scris de LRodica
» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Vin 19 Apr 2024, 10:46 pm Scris de mlizeta
» Miniaturi - handmade
Vin 19 Apr 2024, 10:37 pm Scris de mlizeta
» Animale de companie!!! - 5
Lun 15 Apr 2024, 8:30 am Scris de Dorulet
» Ne bem cafeaua, împreună!
Lun 15 Apr 2024, 8:06 am Scris de alesianicolau
» Discutii despre croitorie -3
Lun 15 Apr 2024, 1:42 am Scris de alesianicolau
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Lun 15 Apr 2024, 1:17 am Scris de alesianicolau
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Dum 14 Apr 2024, 10:33 pm Scris de alesianicolau
» Organizarea casei -2
Dum 14 Apr 2024, 10:15 pm Scris de alesianicolau
» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Vin 08 Mar 2024, 10:38 am Scris de elena.m.m
» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Mier 28 Feb 2024, 11:03 am Scris de orhideea1966
» Frivolite - cap 7
Dum 25 Feb 2024, 3:30 pm Scris de LRodica
» Tehnica de embosarea a hartiei
Sam 20 Ian 2024, 7:53 am Scris de geia