Conserve pentru iarna
+59
Gabiuta
da-mely
Uca
carmenco
StMihaela
Angelica18
cocav
vyky2010
zahariaelouise
ileana cosanzeana
alinutza_andrei08
annamaria26985
Serban Valentina
oanapip
margelutamea
AlinaJ.Bijoux
aurishta
RamonaM
mykya
europolis
Marry
valentinadof
cld
SilviaDumitrescu
ghita
katyP
ema
amoni
skyla
codruta-cosmina
mnarcisa
canadianca50
ncoroleac
violetas
fizicuta
firicel
cris69
julix_2007
melus
magdaR
manuela29
datsun
mimmi
CCristinaC
silvisor
Tache Marilena
iuli.b
Giobsy
margot
MagdaMarin
MihaelaT
Eva
ikuta
cretu_veronica22
diada
teisoara
ivanoiuadela9
adelina24
daniela67
63 participanți
Pagina 1 din 12
Pagina 1 din 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Conserve pentru iarna
buna fetelor
am vazut o gramada de retete dulciuri, mancaruri fel de fel, dar conserve pentru iarna nimic
am o intrebare cum conservati voi fasolea verde( nu la congelator), ci la borcan.
astept pareri
am vazut o gramada de retete dulciuri, mancaruri fel de fel, dar conserve pentru iarna nimic
am o intrebare cum conservati voi fasolea verde( nu la congelator), ci la borcan.
astept pareri
daniela67- helper
- Numarul mesajelor : 20
Localizare : site
Data de inscriere : 28/04/2010
Re: Conserve pentru iarna
Si eu sunt curioasa . La mine este un fenomen curios . O fierb foarte bine . O pun in borcane cu zeama de la ele in care adaug sare si le sterilizez.Pana acum mi-au stat , dar asta iarna cam dupa o luna ua inceput sa imi fermenteze si se umflau capacele . Am mai patit si in alti anu darcu un borcan doua , dar acum cu toate . Nu ii pun conservant . De fapt eu nu pun conservant la nimic.
adelina24- Expert
-
Numarul mesajelor : 824
Varsta : 50
Localizare : braila
Data de inscriere : 01/03/2010
Re: Conserve pentru iarna
Eu pun fasole şi în congelator şi la borcan tot ca tine şi o fierb la băin marie . Poate că mai trebuiau fierte sau nu s a închis bine capacul şi a intrat aer. După ce le închid le întorc invers să văd dacă curge apă. Aşa fac şi la compoturi , nici eu nu folosesc conservant . Spor la treabă .
Re: Conserve pentru iarna
Eu le pun a fier cu sare dupa gust, le las 15 min, apoi le pun in borcane, nu neaparat atunci, fierbinti, cu apa in cae au fiert, deasupra mai pun 2 aspirine la borcanul de 800, dupa care la sterilizat si gata. Mi-au tinut mereu.
_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
handmade blog/ geantahandmade/MERCERIE
Re: Conserve pentru iarna
Si eu pun fasole si la borcan,dar pun si rosii sau bulion,pasta de rosii,ce am.
Va pun reteta si poze de anul trecut,ca inca nu am pus anul asta.
Fasole verde cu rosii la borcan
Cantitati:5kg fasole verde spalata si curatata
3 kg de rosii
sare 2 linguri(rase)
conservant (14gr)
Fasolea se curata si se spala.Rosiile daca doresti pori sa le oparesti si sa cureti pielita,apoi se taie cubulete.
Intr-o oala mai mare se pune alternativ un rand de pastai,un rand de rosii,se pune apa cat sa le acopere si se pun la foc.Cand fasolea e aproape fiarta se stinge focul si se adauga sare dupa gust.Se pune conservantul,fara nu am incercat niciodata.
si apoi se pun in borcane(eu folosesc borcane de 800ml).Se pun capace imediat sau celofan in doua straturi si se leaga bine.
Se sterilizeaza apoi cate 30 min in doua zile le rand si se pun intr-o patura la racit.
Asa pun de ani de zile(de vreo 20)si mi-a stat intotdeauna.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
cand am timp desenez si etichete si le pun pe borcane,lipite cu banda transparenta.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Va pun reteta si poze de anul trecut,ca inca nu am pus anul asta.
Fasole verde cu rosii la borcan
Cantitati:5kg fasole verde spalata si curatata
3 kg de rosii
sare 2 linguri(rase)
conservant (14gr)
Fasolea se curata si se spala.Rosiile daca doresti pori sa le oparesti si sa cureti pielita,apoi se taie cubulete.
Intr-o oala mai mare se pune alternativ un rand de pastai,un rand de rosii,se pune apa cat sa le acopere si se pun la foc.Cand fasolea e aproape fiarta se stinge focul si se adauga sare dupa gust.Se pune conservantul,fara nu am incercat niciodata.
si apoi se pun in borcane(eu folosesc borcane de 800ml).Se pun capace imediat sau celofan in doua straturi si se leaga bine.
Se sterilizeaza apoi cate 30 min in doua zile le rand si se pun intr-o patura la racit.
Asa pun de ani de zile(de vreo 20)si mi-a stat intotdeauna.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
cand am timp desenez si etichete si le pun pe borcane,lipite cu banda transparenta.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
cretu_veronica22- Ucenic
- Numarul mesajelor : 192
Varsta : 62
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 01/02/2010
Re: Conserve pentru iarna
D-na Veronica, pai am eu prin calculator o gramada de etichete, sa le caut si vi le trimit sa le scoate-ti la imprimanta.
_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
handmade blog/ geantahandmade/MERCERIE
Re: Conserve pentru iarna
Multumesc Diada,esti o draguta,si eu am in calculator,dar imi face placere sa mi le desenez eu,de aceea nu le scot la imprimanta.Duminica sau in zile de sarbatoare mai trece timpul asa.
cretu_veronica22- Ucenic
- Numarul mesajelor : 192
Varsta : 62
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 01/02/2010
Re: Conserve pentru iarna
Acum le-am incarcat pe box.net, pun linkul AICI poate doreste careva.
Felicitari pentru rabdarea de a le desena!
Felicitari pentru rabdarea de a le desena!
_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
handmade blog/ geantahandmade/MERCERIE
Re: Conserve pentru iarna
Si eu pun fasolea cu apa in care a fiert,completata cu apa simpla, cat este necesar pentru a se umple borcanele;pentru aroma pun in borcane frunze de telina.Pentru fiecare borcan de 1 l. pun cate o aspirina . Le dau la dunst 1 ora si apoi le las la dunst uscat pana se racesc ( de obicei a doua zi)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Scris de ikuta Astazi la 11:50 am
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MihaelaT: Te rog sa citesti punctul 6 din Regulament!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Scris de ikuta Astazi la 11:50 am
sta foarte bine ,nu am avut probleme niciodataikuta a scris:Si eu pun fasolea cu apa in care a fiert,completata cu apa simpla, cat este necesar pentru a se umple borcanele;pentru aroma pun in borcane frunze de telina.Pentru fiecare borcan de 1 l. pun cate o aspirina . Le dau la dunst 1 ora si apoi le las la dunst uscat pana se racesc ( de obicei a doua zi)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MihaelaT: Te rog sa citesti punctul 6 din Regulament!
Ultima editare efectuata de catre MihaelaT in Dum 25 Iul 2010, 10:49 pm, editata de 1 ori (Motiv : postari fuzionate)
ikuta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2183
Varsta : 66
Localizare : cluj napoca
Data de inscriere : 16/06/2010
Re: Conserve pentru iarna
uite ca asta cu frunza de telina nu o stiam, mersi, si este super ca merge cu o aspirina, cand mai pun, adaug doar o aspirina.
_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
handmade blog/ geantahandmade/MERCERIE
Re: Conserve pentru iarna
aglaia a scris:Si eu sunt curioasa . La mine este un fenomen curios . O fierb foarte bine . O pun in borcane cu zeama de la ele in care adaug sare si le sterilizez.Pana acum mi-au stat , dar asta iarna cam dupa o luna ua inceput sa imi fermenteze si se umflau capacele . Am mai patit si in alti anu darcu un borcan doua , dar acum cu toate . Nu ii pun conservant . De fapt eu nu pun conservant la nimic.
Nu a fost buna sarea!
Eu am patit la fel cu gogosarii in otet anul trecut, probabil de la otet!
Eva- Senior
- Numarul mesajelor : 552
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 12/01/2009
Re: Conserve pentru iarna
Hai sa va dau o idee.Este sezonul coacerii vinetelor,si din pacate nu toate stam la casa pentru a le coace afara.Mie una imi place salata de vinete, dar nu ma incanta curatatul aragazului de dupa.Tocmai de aceea ,cand coc o cantitate mare le coc in cuptor, dar cand coc doar cateva pentru o salata le coc intr-o tigaie mai veche, pe care o pastrez doar pentru asta. Folosesc tigaia ca o plita, o pun pe ochiul de la aragaz, o las sa se incalzeasca si apoi pun vinetele in ea si le coc.Astfel, aragazul ramane curat si dupa ce am copt vinetele.Tot asa coc si ardeii.Sper sa foloseasca cuiva sfatul meu.
ikuta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2183
Varsta : 66
Localizare : cluj napoca
Data de inscriere : 16/06/2010
Re: Conserve pentru iarna
Cand coc vinete sau ardei pun folie de aluminiu pe aragaz si asa nu ma mai chinui sa-l curat.Eu am o tabla care o pun pe ochiul de aragaz.
Re: Conserve pentru iarna
Si eu tot in tava si in cuptor coc vinetele pentru zacusca si pentru pus la congelator,e mai bine,nu iese fum si nici nu murdaresc aragazul.
Pe aragaz de nou i-am pus folie de aluminiu si arata foarte bine si acum dupa 4 ani(cred)de folosinta.Iar zacusca intotdeauna o fierb intr-un tuci de 15 kg de aluminiu luat(furat) de la mama in loc de zestre.
Ea fiind in Italia de 5 ani ,nu avea nevoie de ce mai e pe acasa asa ca m-am servit linistita de a trebuit fratele meu care locuieste acolo sa-si cumpere si tuci ma mic de mamaliga(tot la mine e) .
Pe aragaz de nou i-am pus folie de aluminiu si arata foarte bine si acum dupa 4 ani(cred)de folosinta.Iar zacusca intotdeauna o fierb intr-un tuci de 15 kg de aluminiu luat(furat) de la mama in loc de zestre.
Ea fiind in Italia de 5 ani ,nu avea nevoie de ce mai e pe acasa asa ca m-am servit linistita de a trebuit fratele meu care locuieste acolo sa-si cumpere si tuci ma mic de mamaliga(tot la mine e) .
Re: Conserve pentru iarna
Diada, multumim pntru etichete! Urmeaza prelucrarea lor si mai ales pregatirea produselor la care sa le aplicam! Anul acesta am incercat - pentru ca am o prietena care are o nepotica careia nu-i da produse cu conservanti din comert - o reteta de nectar la care... facem concurenta micutei! Adica:
- 5 kg fructe (am folosit o data caise, o data piersici si o data capsuni)
- o lamaie
- 8 litri apa
- 1.5 kg zahar
Fructele se dau prin storcator (la piersici am decojit o parte si le-am dat la blender ca sa contina mai multa pulpa, iar la capsuni am dat cateva la blender ca altfel are f multe seminte) si se pun peste zeama de lamaie (pentru a se pastra culoarea). Apa si zaharul se pun la fiert, cand dau in clocot se adauga sucul de fructe. Daca le punem in sticle care se pot steriliza, dupa ce a dat amestecul in clocot, se pune in sticle se capseaza si apoi se sterilizeaza in bain-marie cca 20-30 minute. Daca sticlele nu permit sterilizarea (sticle din plastic), atunci se fierbe cca 20 de minute, se pune in sticle tinandu-le cufundate intr-un vas cu apa rece si apoi se tin in paturi pana la racirea lor completa! Hai ca mi s-a facut sete! Ma duc sa mai atac o sticla!
- 5 kg fructe (am folosit o data caise, o data piersici si o data capsuni)
- o lamaie
- 8 litri apa
- 1.5 kg zahar
Fructele se dau prin storcator (la piersici am decojit o parte si le-am dat la blender ca sa contina mai multa pulpa, iar la capsuni am dat cateva la blender ca altfel are f multe seminte) si se pun peste zeama de lamaie (pentru a se pastra culoarea). Apa si zaharul se pun la fiert, cand dau in clocot se adauga sucul de fructe. Daca le punem in sticle care se pot steriliza, dupa ce a dat amestecul in clocot, se pune in sticle se capseaza si apoi se sterilizeaza in bain-marie cca 20-30 minute. Daca sticlele nu permit sterilizarea (sticle din plastic), atunci se fierbe cca 20 de minute, se pune in sticle tinandu-le cufundate intr-un vas cu apa rece si apoi se tin in paturi pana la racirea lor completa! Hai ca mi s-a facut sete! Ma duc sa mai atac o sticla!
margot- Ucenic
- Numarul mesajelor : 189
Localizare : margareta
Data de inscriere : 08/06/2009
cretu_veronica22- Ucenic
- Numarul mesajelor : 192
Varsta : 62
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 01/02/2010
Re: Conserve pentru iarna
Nu stiu daca e corecta incadrarea la "conserve", dar iata ce captura mi-a adus sotul meu. Sunt hribi, i-am spalat foarte bine, am taiat separat palariile de picioruse si le-am tras un clocot. Apoi...direct la congelator, pentru iarna.
La iarna va poftesc la o ciorba de ciuperci, ciuperci cu smantana, codite de hribi pane si alte bunatati...ciupercoase.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
La iarna va poftesc la o ciorba de ciuperci, ciuperci cu smantana, codite de hribi pane si alte bunatati...ciupercoase.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Conserve pentru iarna
saptamina trecuta am pus frunze de vita de vie,sotul a taiat coardele tinere,eu le-am ales pe cele fragede,le-am sortat cite 5-6 buc la pachet rulate strins si puse in sticle de plastic de 1 litru
iuli.b- Ucenic
- Numarul mesajelor : 107
Localizare : galati
Data de inscriere : 29/03/2010
Re: Conserve pentru iarna
Ultima editare efectuata de catre cretu_veronica22 in Mier 04 Aug 2010, 12:08 pm, editata de 1 ori
cretu_veronica22- Ucenic
- Numarul mesajelor : 192
Varsta : 62
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 01/02/2010
Re: Conserve pentru iarna
Iuli si ce spui peste frunze? Sau le pui in sticle fara sa adaugi nimic?
Am pus si eu anul trecut fruze de vita-de-vie la congelator. Au stat foarte bie, iar dupa ce se dezghetau parca erau proaspat culese.
In weekend plec la tara si voi culege cateva frunze pentru iarna.
Veronica, te invit la masa!
De acum a cam trecut vremea lor (fotografia este de vreo 3 saptamani). Dar indata trebuie sa apara hribii de toamna si opinticii.
Cand apar, te strig si pe tine. Ok?
Am pus si eu anul trecut fruze de vita-de-vie la congelator. Au stat foarte bie, iar dupa ce se dezghetau parca erau proaspat culese.
In weekend plec la tara si voi culege cateva frunze pentru iarna.
Veronica, te invit la masa!
De acum a cam trecut vremea lor (fotografia este de vreo 3 saptamani). Dar indata trebuie sa apara hribii de toamna si opinticii.
Cand apar, te strig si pe tine. Ok?
Re: Conserve pentru iarna
peste frunzele de vita nu pui nimic,nici macar nu le speli inainte,le pui in sticle de plastic de 0,5 sau 1 litru si stringi dopul foarte tare,inauntru se formeaza un fel de vid ce le tine proaspete,iarna tai sticla mai jos de git si folosesti frunzele ca vara, le speli le oparesti etc.intr-o sticla de 1 litru intra cam 100-130 de frunze in cea de 0,5 cam50-70 de buc
iuli.b- Ucenic
- Numarul mesajelor : 107
Localizare : galati
Data de inscriere : 29/03/2010
Re: Conserve pentru iarna
Fetelor, cele care puneti castraveti la murat vreau si eu reteta. Dar doar pentru castraveti in saramura, ca la ai mei nu le plac castravetii cu otet.Poate aflu o reteta noua si mai schimbam reteta
ikuta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2183
Varsta : 66
Localizare : cluj napoca
Data de inscriere : 16/06/2010
Re: Conserve pentru iarna
Ca tot ati pomenit de coptul vinetelor. Eu de cativa ani nu mai pun vinete in congelator, cam isi pierd putin gustul. Le coc, le curat si le las sa se scurga bine de zeama. Apoi le pun netocate in borcane de 800g, indesate uniform ca sa iasa aerul dintre ele. Nu pun sare, nimic. Le capsez si le fierb o jumatate de ora. Dupa ce le sting focul le acopar cu o patura si le tin pana a doua zi. Cand desfaceti borcanul, iarna, aveti impresia ca atunci le-ati copt. Eu am tinut borcane si doi ani si au tinut foarte bine.
Referitor la fasolea verde, ca sa va tina de iarna trebuie fiarta in prima zi o jumatate de ora si a doua zi 15 minute si tot asa acoperite borcanele sa se raceasca incet.
Pt castravetii in saramura mi-a spus cineva o reteta. Eu ii pun la otet pt iarna. Dupa cateva zile de tinut castravetii la saramura, pana se tulbura putin apa, se scurge zeama intr-o oala si se fierbe. Se lasa sa se raceasca( se decanteaza la fund un strat alb) si se toarna peste castraveti fara acel strat. Se capseaza borcanele si tin foarte bine.
Referitor la fasolea verde, ca sa va tina de iarna trebuie fiarta in prima zi o jumatate de ora si a doua zi 15 minute si tot asa acoperite borcanele sa se raceasca incet.
Pt castravetii in saramura mi-a spus cineva o reteta. Eu ii pun la otet pt iarna. Dupa cateva zile de tinut castravetii la saramura, pana se tulbura putin apa, se scurge zeama intr-o oala si se fierbe. Se lasa sa se raceasca( se decanteaza la fund un strat alb) si se toarna peste castraveti fara acel strat. Se capseaza borcanele si tin foarte bine.
Tache Marilena- Maestru
- Numarul mesajelor : 1418
Varsta : 56
Localizare : Campina
Data de inscriere : 10/01/2010
Re: Conserve pentru iarna
Ikuta cei mai buni castraveti murati mi-au iesit dupa urmatoarea reteta: castravetii spalati si taiati numai la un capat, pusi in borcan cu marar uscat care sa aiba multe seminte , usturoi dupa gust, telina frunze si 1-2 ardei iuti, si mult hrean! La 1 castravete cam 1 bucatica de hrean(o radacina de hrean taiata in 4 deci ajunge pentru 4 castraveti de marime potrivita). M-a costat mai mult hreanul decat castravetii dar crede-ma ca se merita.Se adauga apa rece si 1 ligura de sare neiodata /litru.Borcanul de 3-4 l cu capac daca se poate cu filet si la 2-3 zile se intoace borcanul cu capacul in jos de cateva ori. Se repeta operatiunea de 3-4 ori.Sant aromati si se mentin tari!Ultimii de anul trecut i-am consumat anul acesta in iulie la o masa festiva si nimeni nu m-a crezut ca erau pusi la murat din septembrie anul trecut.
silvisor- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 177
Localizare : iasi
Data de inscriere : 26/12/2009
Pagina 1 din 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Subiecte similare
» Conserve pentru iarna (3)
» Conserve pentru iarna (2)
» Compoturi si alte conserve
» Bijuterii din fimo - II
» Botosi/cipici/incaltaminte (croitorie)
» Conserve pentru iarna (2)
» Compoturi si alte conserve
» Bijuterii din fimo - II
» Botosi/cipici/incaltaminte (croitorie)
Pagina 1 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun 06 Mai 2024, 10:18 am Scris de vlad_mom
» Jucarii crosetate
Dum 28 Apr 2024, 10:54 am Scris de LRodica
» Florile din gradina mea(2)
Sam 27 Apr 2024, 7:35 pm Scris de LRodica
» Ornamente de Pasti
Dum 21 Apr 2024, 7:24 am Scris de LRodica
» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Vin 19 Apr 2024, 10:46 pm Scris de mlizeta
» Din materiale reciclabile 6
Vin 19 Apr 2024, 10:41 pm Scris de mlizeta
» Miniaturi - handmade
Vin 19 Apr 2024, 10:37 pm Scris de mlizeta
» Animale de companie!!! - 5
Lun 15 Apr 2024, 8:30 am Scris de Dorulet
» Ne bem cafeaua, împreună!
Lun 15 Apr 2024, 8:06 am Scris de alesianicolau
» Discutii despre croitorie -3
Lun 15 Apr 2024, 1:42 am Scris de alesianicolau
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Lun 15 Apr 2024, 1:17 am Scris de alesianicolau
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Dum 14 Apr 2024, 10:33 pm Scris de alesianicolau
» Organizarea casei -2
Dum 14 Apr 2024, 10:15 pm Scris de alesianicolau
» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Vin 08 Mar 2024, 10:38 am Scris de elena.m.m
» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Mier 28 Feb 2024, 11:03 am Scris de orhideea1966
» Frivolite - cap 7
Dum 25 Feb 2024, 3:30 pm Scris de LRodica
» Tehnica de embosarea a hartiei
Sam 20 Ian 2024, 7:53 am Scris de geia
» Bijuteriile noastre capitolul XX
Vin 05 Ian 2024, 8:36 am Scris de Dorulet
» Ornamente de Craciun - 6
Mier 06 Dec 2023, 9:37 am Scris de Dorulet
» Lumanari sculptate manual
Joi 30 Noi 2023, 4:49 pm Scris de LaurentiuSmin