Salate !!!
+36
Ioana Popa
Octa75
optom
mnarcisa
Gianina4ever
corina corina
dktimi
Gabiuta
aurishta
mami jeni
ikuta
margot
Avi
mamiboom
MihaelaT
Karina33
gabi67
Medi
adelina24
mama4you
nicol
luminita_khader
ady_kat
ppisic
came_lia
maju1810
ariana
postoleirina
dana_mi16
geany
diada
Admina
vilcris
t.alina
Camy
Bianca
40 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Salate !!!
Salata de mango cu zucchini
Avem nevoie de 1 mango, 1 dovlecel(zucchini) mijlociu, sare, piper, 1 lingura sos de soia picant.
Dovlecelul se da prin razatoare, mango se taie in jumatate. O jumatate se da prin razatoare si din cealalta jumatate se stoarce sucul care se amesteca cu sosul de soia. Se amesteca toate ingredientele, se adauga sare si piper si se lasa 10 minute sa se combine dovlecelul cu sosul picant.
Merge de minune in loc de cina :mos: la doamnele cu dieta sau ca si garnitura la o friptura de vita.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Avem nevoie de 1 mango, 1 dovlecel(zucchini) mijlociu, sare, piper, 1 lingura sos de soia picant.
Dovlecelul se da prin razatoare, mango se taie in jumatate. O jumatate se da prin razatoare si din cealalta jumatate se stoarce sucul care se amesteca cu sosul de soia. Se amesteca toate ingredientele, se adauga sare si piper si se lasa 10 minute sa se combine dovlecelul cu sosul picant.
Merge de minune in loc de cina :mos: la doamnele cu dieta sau ca si garnitura la o friptura de vita.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Bianca- helper
-
Numarul mesajelor : 90
Varsta : 38
Localizare : Germania
Data de inscriere : 15/12/2008
Re: Salate !!!
Salata cu morcovi si mere
Ca sa iti placa salata asta trebuie neaparat sa o gusti. Este una dintre preferatele mele.
500gr morcovi, 1 mar, putin zahar, sare, piper, suc de lamaie, 1 lingurita otet, 1 lingurita ulei, 2 lingurite frisca lichida.
Se dau morcovii si marul prin razatoare si apoi se adauga restul ingredientelor. Se lasa sa stea vreo jumatate de ora si tam tam, e gata.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ca sa iti placa salata asta trebuie neaparat sa o gusti. Este una dintre preferatele mele.
500gr morcovi, 1 mar, putin zahar, sare, piper, suc de lamaie, 1 lingurita otet, 1 lingurita ulei, 2 lingurite frisca lichida.
Se dau morcovii si marul prin razatoare si apoi se adauga restul ingredientelor. Se lasa sa stea vreo jumatate de ora si tam tam, e gata.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Bianca- helper
-
Numarul mesajelor : 90
Varsta : 38
Localizare : Germania
Data de inscriere : 15/12/2008
Re: Salate !!!
bianca ce ai pus tu aici cred ca e foarte bun ,dupa cum arata....vreau si eu sa gust .si eu sunt moarta dupa salate
te pupic
te pupic
Camy- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1206
Varsta : 43
Localizare : buzau
Data de inscriere : 21/10/2008
Re: Salate !!!
Salata de peste afumat
1-2 pastrvai sau macrou afumat, o ceapa, 1-2 morcovi.
Se curata pestele de piele si de oase, se marunteste, se taie ceapa julien, morcovul se curata si se rade pe razatoare.Se amesteca toate ingredientele cu otet si condimente dupa gust.Eu pun numai otet, nu pun sare ,ulei sau piper , e pestele destul de sarat si gras, da acum fiecare condimenteaza dupa gust.
1-2 pastrvai sau macrou afumat, o ceapa, 1-2 morcovi.
Se curata pestele de piele si de oase, se marunteste, se taie ceapa julien, morcovul se curata si se rade pe razatoare.Se amesteca toate ingredientele cu otet si condimente dupa gust.Eu pun numai otet, nu pun sare ,ulei sau piper , e pestele destul de sarat si gras, da acum fiecare condimenteaza dupa gust.
t.alina- helper
-
Numarul mesajelor : 61
Varsta : 49
Localizare : salzburg
Data de inscriere : 04/11/2008
Re: Salate !!!
mmm Alina, suna tare bine, saptamana asta o voi face! Mersi de reteta.
Bianca- helper
-
Numarul mesajelor : 90
Varsta : 38
Localizare : Germania
Data de inscriere : 15/12/2008
Salate
SALATA DE TON
4-5 foi mari de salata verde taiata fasii
ceapa verde sau obisnuita, dupa gust, dar nu prea multa
o bucatica nu prea mare de castravete taiat cubulete
2 felii pomelo rupt in bucatele cat o cireasa mai mare
1 conserva de ton in ulei sau in suc propriu
se amesteca ingredientele vegetale
se scurge de tot uleiul sau zeama de la ton
daca conserva este in ulei se amesteca tonul in salata, se drege de sare, piper, otet de mere
daca conserva este in suc propriu, se adauga si ulei de masline
se amesteca bine, se garniseste deasupra cu cateva fasii de somon afumat si se serveste imediat, eventual cu paine neagra, prajita sau crutoane
Comentariu: aceasta salata, facuta fara pomelo, o mancam foarte des la cina (eu fara paine). Ultima data am gasit si doua felii de pomelo, abandonate de fiica-mea si cu coaja uscata si le-am aruncat in salata mea. A fost delicios gustul acela dulce-acrisor. A dat o nota exotica.
Imi pare nespus de rau ca nu am facut poza dar era doar un experiment si nu stiam daca este si gustos. Pana m-am lamurit, s-a terminat din farfurie
4-5 foi mari de salata verde taiata fasii
ceapa verde sau obisnuita, dupa gust, dar nu prea multa
o bucatica nu prea mare de castravete taiat cubulete
2 felii pomelo rupt in bucatele cat o cireasa mai mare
1 conserva de ton in ulei sau in suc propriu
se amesteca ingredientele vegetale
se scurge de tot uleiul sau zeama de la ton
daca conserva este in ulei se amesteca tonul in salata, se drege de sare, piper, otet de mere
daca conserva este in suc propriu, se adauga si ulei de masline
se amesteca bine, se garniseste deasupra cu cateva fasii de somon afumat si se serveste imediat, eventual cu paine neagra, prajita sau crutoane
Comentariu: aceasta salata, facuta fara pomelo, o mancam foarte des la cina (eu fara paine). Ultima data am gasit si doua felii de pomelo, abandonate de fiica-mea si cu coaja uscata si le-am aruncat in salata mea. A fost delicios gustul acela dulce-acrisor. A dat o nota exotica.
Imi pare nespus de rau ca nu am facut poza dar era doar un experiment si nu stiam daca este si gustos. Pana m-am lamurit, s-a terminat din farfurie
vilcris- Senior
-
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 58
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008
Re: Salate !!!
Vilcris, e super buna salata de ton. Am sa incerc sa pun pomelo, cand avem in casa, sau sa salvez cateva felii. Cred ca are un gust mediteraneean, original
T.Alina, am facut salata de peste afumat. Merci mult de idee. Am ras 2 morcovi, am taiat cubulete o ceapa, am pus pastrama de peste(o nebunie de specialitate de la Negro) si am adaugat 2 oua fierte tari si o jumatate de salata verde. Mi s-a parut ca iesise prea putina si imi era foooame, la 12 noaptea Asa ca am adaugat salata verde.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Salata Tzatziki
300g iaurt gros(Cedra sau Zuzu de 4% grasime)
2-3 catei usturoi
1 castravete lung sau 5-6 cornison
sare, piper, optional menta
Se rade castravetele pe razatoarea marunta sau cea de mere, se sareaza si se lasa 10 minute. Apoi se storc cu mana intr-o sita, si se scurge lichidul din castravete. Se rad cateii de usturoi sau se piseaza fin si se adauga. Apoi adaugati iaurtul si piperati dupa gust(piper alb, de preferat). Se paote pune si menta uscata si farmitata, da un gust racoritor si merge cu feluri picante.
Se mananca pe post de salata, sos pentru cartofi, peste, carne de pui sau dip(cu diverse gustari crocante). Este delicios si racoritor
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
T.Alina, am facut salata de peste afumat. Merci mult de idee. Am ras 2 morcovi, am taiat cubulete o ceapa, am pus pastrama de peste(o nebunie de specialitate de la Negro) si am adaugat 2 oua fierte tari si o jumatate de salata verde. Mi s-a parut ca iesise prea putina si imi era foooame, la 12 noaptea Asa ca am adaugat salata verde.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Salata Tzatziki
300g iaurt gros(Cedra sau Zuzu de 4% grasime)
2-3 catei usturoi
1 castravete lung sau 5-6 cornison
sare, piper, optional menta
Se rade castravetele pe razatoarea marunta sau cea de mere, se sareaza si se lasa 10 minute. Apoi se storc cu mana intr-o sita, si se scurge lichidul din castravete. Se rad cateii de usturoi sau se piseaza fin si se adauga. Apoi adaugati iaurtul si piperati dupa gust(piper alb, de preferat). Se paote pune si menta uscata si farmitata, da un gust racoritor si merge cu feluri picante.
Se mananca pe post de salata, sos pentru cartofi, peste, carne de pui sau dip(cu diverse gustari crocante). Este delicios si racoritor
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Salate !!!
Admina a scris:
Salata Tzatziki
300g iaurt gros(Cedra sau Zuzu de 4% grasime)
2-3 catei usturoi
1 castravete lung sau 5-6 cornison
sare, piper, optional menta
Se rade castravetele pe razatoarea marunta sau cea de mere, se sareaza si se lasa 10 minute. Apoi se storc cu mana intr-o sita, si se scurge lichidul din castravete. Se rad cateii de usturoi sau se piseaza fin si se adauga. Apoi adaugati iaurtul si piperati dupa gust(piper alb, de preferat). Se paote pune si menta uscata si farmitata, da un gust racoritor si merge cu feluri picante.
Se mananca pe post de salata, sos pentru cartofi, peste, carne de pui sau dip(cu diverse gustari crocante). Este delicios si racoritor
Adaugati la ingredientele de mai sus si 3-4 linguri de telemea de oi rasa sau branza de burduf. Obligatoriu sa puneti si menta desi ar merge si marar tocat dar cu menta iese mai interesant.
Radeti un dovlecel mic in felii subtiri pe razatoarea speciala. Inabusiti dovlecelul putin intr-o lingura de ulei, atat cat sa se inmoaie, nu sa se prajeasca. Scoateti din tigaie, amestecati ca sare, piper, putin otet si ceapa tocata, de preferat verde.
Puneti pe o farfurie o gramajoara de Tzatziki, una de dovlecei si una de fasii de carne rece (de la o friptura anterioara sau gratar). Merge orice fel de carne dar cea mai grozava la asa ceva este de oaie (pentru cine o tolereaza). Puneti deasupra din belsug rondele mari de ceapa rosie, cruda. Chiar daca nu o mancati pe toata, are un aspect grozav. Si uite-asa am facut "Gyros cu salata de dovlecei si tzatziki".
vilcris- Senior
-
Numarul mesajelor : 657
Varsta : 58
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 07/11/2008
Re: Salate !!!
Vilcris, am avut ieri Tzatziki cu branza feta rasa(o branza mai tare nu din cea ambalata la cutie) si te-am pomenit. Buuun rau, multumesc.
Si numai voi sunteti de vina ca m-ati invatat la salate de iarna. Am facut seara o salata cu: 1/2 gulie rasa, 3 morcovei mici, 1/4 telina rasa, o ceapa rosie mica si salata chinezeasca din oficiu, un miez(il aveam prin frigi de vreo luna ). Ulei, sare si piper(cat cuprinde ) si lamaie si otet de mere cu miere. A iesit un deliciu, ne-am batut pe ea. Daca nici n-am apucat sa o pozez... Azi as face una de varza, morcov si ceva marar tot asa acra si buna; langa o mancarica de cartofi, cred.
Si numai voi sunteti de vina ca m-ati invatat la salate de iarna. Am facut seara o salata cu: 1/2 gulie rasa, 3 morcovei mici, 1/4 telina rasa, o ceapa rosie mica si salata chinezeasca din oficiu, un miez(il aveam prin frigi de vreo luna ). Ulei, sare si piper(cat cuprinde ) si lamaie si otet de mere cu miere. A iesit un deliciu, ne-am batut pe ea. Daca nici n-am apucat sa o pozez... Azi as face una de varza, morcov si ceva marar tot asa acra si buna; langa o mancarica de cartofi, cred.
Re: Salate !!!
Si o salata mai grea, mai iernatica. Sora vegetariana a salatei de boeuf.
Salata a la Rousse
Folosim:
4-5 cartofi potriviti
4 morcovi medii
1/2 borcan de mazare
6 castraveti murati, saramura sau otet
sare, piper, lamaie
Si pt maioneza: 2 oua, ulei, lamaie
Precedam:
Se fierb morcovii si cartofii, se taie cubulete, cand s-au racit. Se taie castravetii murati, se spala mazarea si se pune peste legumele tocate(daca e mazare congelata e fierbe intai). Separat se face maioneza. Eu o fac dintr-un galbenus de ou fiert si unul nefiert(imi permit ca am oua de tara, proaspete si eco ), frecate bine cu lingura de lemn si adaugat cam 300-400ml ulei, treptat.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se pune maioneza(eu am folosit numai jumatate din cata mi-a iesit, restul o tin la frigi, maxim 3-4 zile). Se amesteca usor, prin rasturnare si cam atat. Eventual o gustuiti de sare, piper si lamaie.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Salata a la Rousse
Folosim:
4-5 cartofi potriviti
4 morcovi medii
1/2 borcan de mazare
6 castraveti murati, saramura sau otet
sare, piper, lamaie
Si pt maioneza: 2 oua, ulei, lamaie
Precedam:
Se fierb morcovii si cartofii, se taie cubulete, cand s-au racit. Se taie castravetii murati, se spala mazarea si se pune peste legumele tocate(daca e mazare congelata e fierbe intai). Separat se face maioneza. Eu o fac dintr-un galbenus de ou fiert si unul nefiert(imi permit ca am oua de tara, proaspete si eco ), frecate bine cu lingura de lemn si adaugat cam 300-400ml ulei, treptat.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se pune maioneza(eu am folosit numai jumatate din cata mi-a iesit, restul o tin la frigi, maxim 3-4 zile). Se amesteca usor, prin rasturnare si cam atat. Eventual o gustuiti de sare, piper si lamaie.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Salate !!!
Ce coincidenta Chiar azi am refacut-o ca aveam un borcan de maio de post.
Diada, cam asa e, merge de minune cu gogosari cat mai acrisoara.
Geany, e la fel doar ca nu are carne, la noi se gasesc caserole cu salata gata preparata si e de post, cu maioneza vegetala. Bineinteles ca se poate face si cu ou, dar salata a la rousse nu are carne, poate mai merg puse albusurile ramase de la maioneza(fierte), patrunjel...
Apropo, mai e una buna-buna, cu maioneza. Salata de ciuperci, cu muraturi si ceva usturoi, parca. Sa vad cand am ciuperci, sa o incerc
Diada, cam asa e, merge de minune cu gogosari cat mai acrisoara.
Geany, e la fel doar ca nu are carne, la noi se gasesc caserole cu salata gata preparata si e de post, cu maioneza vegetala. Bineinteles ca se poate face si cu ou, dar salata a la rousse nu are carne, poate mai merg puse albusurile ramase de la maioneza(fierte), patrunjel...
Apropo, mai e una buna-buna, cu maioneza. Salata de ciuperci, cu muraturi si ceva usturoi, parca. Sa vad cand am ciuperci, sa o incerc
Re: Salate !!!
Am gasit acum aceasta categorie a forumului , este pasiunea mea cea mai mare sa gatesc, am sa scriu o reteta de la o salata cu sfecla, este foarte buna, azi vroiam sa fac o astfel de salata, dar a fost sotul meu in piata si fiind a treia zi dupa paste nu era mai nimic asa ca dupa ce o fac am sa postez si poze, pana atunci va las reteta:
- 2 sfecla potrivite
-1 mar
-o legatura ceapa verde
-3-4 ridichi rosii
-2 linguri maioneza sau dupa gust
-1 lingura smantana
- sare, piper
Toate se rad si se amesteca cu maioneza si smantana!
Pofta Buna!
- 2 sfecla potrivite
-1 mar
-o legatura ceapa verde
-3-4 ridichi rosii
-2 linguri maioneza sau dupa gust
-1 lingura smantana
- sare, piper
Toate se rad si se amesteca cu maioneza si smantana!
Pofta Buna!
dana_mi16- Junior
-
Numarul mesajelor : 402
Varsta : 38
Localizare : peste tot si nicaieri
Data de inscriere : 17/02/2009
salata spaniola
Sa va povestesc si eu despre salata pe care mi-o fac pt pranz la servici de 1 sapt :D
1 portie:
- o legatura de salata verde
- o rosie
- 1/4 gogosar rosu
- o ceapa verde(Sau mai multa, sau poate sa nu fie verde...dupa gust)
- vreo 10 cubulete de branza feta
- piept de pui fiert(sau la gratar...dupa preferinte si posibilitati)
- zeama de lamaie
Toate ingredientele se taie maruntel, se adauga ulei de masline si sare si se amesteca.
Sanatoasa, rapida si consistenta!
Pofta buna
1 portie:
- o legatura de salata verde
- o rosie
- 1/4 gogosar rosu
- o ceapa verde(Sau mai multa, sau poate sa nu fie verde...dupa gust)
- vreo 10 cubulete de branza feta
- piept de pui fiert(sau la gratar...dupa preferinte si posibilitati)
- zeama de lamaie
Toate ingredientele se taie maruntel, se adauga ulei de masline si sare si se amesteca.
Sanatoasa, rapida si consistenta!
Pofta buna
postoleirina- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 100
Varsta : 42
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 12/02/2009
Re: Salate !!!
SALATA CU PIEPT DE PUI un piept de pui ciuperci din conserva castraveciori acrii maioneza sare si piper dupa gust Pieptul de pui se fierbe dupa care toate ingredientele se taie cubulete mai mici sau dupa preferinta se adauga maioneza si condimente dupa gust. POFTA BUNA!
ariana- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 194
Varsta : 46
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 23/02/2009
Re: Salate !!!
SALATA DE OREZ
orez cu bob lung care nu se lipeste
oua
cremwusti de pui
conserva ton
conserve speciale pentru salata de orez
Se fierbe orezul si se pune la zvantat pe un servet de bucatarie, se fierb ouale si cremwusti dupa care se taie bucatele mici.Cand orezul este rece se adauga toate ingredientele si se amesteca. Se adauga sare si piper dupa gust.Se serveste rece.Aceasta reteta este foarte buna in special vara pentru ca este foarte usoara si racoroasa.
Ingredientele speciale care din pacate la noi nu se gasesc doar carciofi am vazut in auchan.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Asa arata salata preparata.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
orez cu bob lung care nu se lipeste
oua
cremwusti de pui
conserva ton
conserve speciale pentru salata de orez
Se fierbe orezul si se pune la zvantat pe un servet de bucatarie, se fierb ouale si cremwusti dupa care se taie bucatele mici.Cand orezul este rece se adauga toate ingredientele si se amesteca. Se adauga sare si piper dupa gust.Se serveste rece.Aceasta reteta este foarte buna in special vara pentru ca este foarte usoara si racoroasa.
Ingredientele speciale care din pacate la noi nu se gasesc doar carciofi am vazut in auchan.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Asa arata salata preparata.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
ariana- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 194
Varsta : 46
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 23/02/2009
Re: Salate !!!
Toate arata asa bine.....
Adaug si eu o reteta de salata de post (ca tot a inceput postul Pastelui):
2 avocado curatati de coaja, sucul de la o lamaie, 1 ceapa mica, sare, piper si un catel de usturoi mai mare (sau dupa gust). Se pun in blender si se mixeaza pana devine o pasta.
Este excelenta pe paine prajita, in loc de unt (defapt avocado este cunoscut ca fiind "untul vegetal") sau de zacusca...
Pofta!
Adaug si eu o reteta de salata de post (ca tot a inceput postul Pastelui):
2 avocado curatati de coaja, sucul de la o lamaie, 1 ceapa mica, sare, piper si un catel de usturoi mai mare (sau dupa gust). Se pun in blender si se mixeaza pana devine o pasta.
Este excelenta pe paine prajita, in loc de unt (defapt avocado este cunoscut ca fiind "untul vegetal") sau de zacusca...
Pofta!
maju1810- helper
-
Numarul mesajelor : 70
Varsta : 39
Localizare : Temse, Belgia
Data de inscriere : 19/12/2009
Re: Salate !!!
Multumim de retete- foarte interesante...
Avocado nu am pregatit pana acum, dar voi incerca.
Ce condiment este "carciofi" ? din ce zona?
Avocado nu am pregatit pana acum, dar voi incerca.
Ce condiment este "carciofi" ? din ce zona?
came_lia- Junior
-
Numarul mesajelor : 337
Varsta : 63
Localizare : Miercurea Ciuc
Data de inscriere : 04/10/2009
Re: Salate !!!
Came_lia , carciofi e pe romaneste anghinare. Un fel de scaiete :D :D
De obicei se gaseste conservat in saramura.
De obicei se gaseste conservat in saramura.
Re: Salate !!!
ppisic a scris:Came_lia , carciofi e pe romaneste anghinare. Un fel de scaiete :D :D
De obicei se gaseste conservat in saramura.
da, stiu anghinarea din carti....
adica eu beau ceai de anghinare? pt ficat?- chiar ca beau uneori ceai de anghinare....
came_lia- Junior
-
Numarul mesajelor : 337
Varsta : 63
Localizare : Miercurea Ciuc
Data de inscriere : 04/10/2009
Re: Salate !!!
dar e amar tare...cum sa-l pun in salata?
ady_kat- Ucenic
- Numarul mesajelor : 235
Localizare : in Dobrogea
Data de inscriere : 23/01/2010
Re: Salate !!!
Hihi... Nu am baut nici o data ceai de anghinare, nu stiu exact din ce parte a plantei e facut, dar anghinarea din salata e miezul din bobocul florii... Poate ceaiul se face din scaietele care rezulta dupa ce trece floarea?...Nu am nici o idee...
De ex pe aici, in sezon se gaseste proaspata, si o prepar singura... (pur si simplu se fierbe cu ceva sare si se serveste cu un sos din ulei+otet+mustar)
Mie personal imi place mai mult decat cea din conserva (dar asta asa e cu orice leguma). Nu este deloc amara...are un gust putin acrisor.. Zona incercuita e cea mai gustoasa.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
De ex pe aici, in sezon se gaseste proaspata, si o prepar singura... (pur si simplu se fierbe cu ceva sare si se serveste cu un sos din ulei+otet+mustar)
Mie personal imi place mai mult decat cea din conserva (dar asta asa e cu orice leguma). Nu este deloc amara...are un gust putin acrisor.. Zona incercuita e cea mai gustoasa.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Salate !!!
Salata de primavara
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
O explozie de culori si arome si foarte multe vitamine intr-o salata gustoasa, perfecta pentru detoxifierea de primavara. Ingrediente 8 linguri ulei de masline 1 dovlecel mic busuioc proaspat 4 muguri de pin (optional) 1 catel mic de usturoi 1 lingurita piper alb 2 lingurite unt de masa 4 bucati arpagic o bucata branza feta 4 linguri de mazare fiarta 2 linguri mari smantana parmezan ras, sare Mod de preparare Se pun intr-un mixer uleiul de masline, mugurii de pin, busuiocul si ustroiul si se formeaza o pasta, apoi se adauga sare si piper si se mixeaza din nou. Untul se pune la topit, se adauga arpagicul, busuiocul si mazarea fiarta si se lasa pe foc cateva minute, amestecand. Dovlecelul se taie feliute subtiri julienne si se da cu sare si pier alb, sa se inmoaie, iar branza feta se taie cubulete foarte mici. Se adauga smantana si se amesteca bine, cu vasul luat de pe foc, apoi se adauga feliutele de dovlecel si cuburile de feta. In fiecare farfurie cu salata se presara parmezan ras. Se servesc calde, cu busuioc presarat peste parmezan.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
O explozie de culori si arome si foarte multe vitamine intr-o salata gustoasa, perfecta pentru detoxifierea de primavara. Ingrediente 8 linguri ulei de masline 1 dovlecel mic busuioc proaspat 4 muguri de pin (optional) 1 catel mic de usturoi 1 lingurita piper alb 2 lingurite unt de masa 4 bucati arpagic o bucata branza feta 4 linguri de mazare fiarta 2 linguri mari smantana parmezan ras, sare Mod de preparare Se pun intr-un mixer uleiul de masline, mugurii de pin, busuiocul si ustroiul si se formeaza o pasta, apoi se adauga sare si piper si se mixeaza din nou. Untul se pune la topit, se adauga arpagicul, busuiocul si mazarea fiarta si se lasa pe foc cateva minute, amestecand. Dovlecelul se taie feliute subtiri julienne si se da cu sare si pier alb, sa se inmoaie, iar branza feta se taie cubulete foarte mici. Se adauga smantana si se amesteca bine, cu vasul luat de pe foc, apoi se adauga feliutele de dovlecel si cuburile de feta. In fiecare farfurie cu salata se presara parmezan ras. Se servesc calde, cu busuioc presarat peste parmezan.
luminita_khader- Ucenic
- Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009
Salata racoritoare cu pui si mazare
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingrediente
2 piepti de pui
1 salata verde mare
1 conserva de 380 gr mazare verde fiarta
1 legatura ceapa verde
1 pumn de paste bastonase
un praf de sare, piper
dressing Vinegreta
preparat conform retetei
sos Vinegreta
Ingrediente
6 linguri ulei de masline
1 varf cutit de zahar
2 linguri otet
1 lingurita mustar
1 catel de usturoi curatat
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se pun intr-un bol uleiul;
Se amesteca zaharul cu otetul si apoi cu uleiul din bol, se incorporeaza mustarul in compozitie;
Se adauga sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust, se pune catelul de usturoi pisat sau tocat si se incorporeaza;
Se amesteca bine ingredientele, folosind un tel pana cand se formeaza o emulsie.
Vinegreta se serveste imediat sau se rebate inainte de a fi servita, deoarece ingredientele se vor separa daca sunt lasate sa stea.
acum prepararea salatei:
Mod de preparare
Pieptii de pui se fierb apoi se taie cubulete si se prajesc 2-3 minute intr-o tigaie teflonata, fara ulei.
Foile de salata verde se toaca mediu si se pun intr-un vas de sticla, mare.
Deasupra se pun bucatile de pui, mazarea fiarta (scursa bine de zeama), ceapa verde tocata rondele subtiri, sosul Vinegreta, sare si piper si se amesteca bine.
Pastele bastonase se fierb in apa cu sare, se scurg si se pun peste pui in vasul de sticla.
Se pot pune si samburi de migdala, pentru un gust mai exotic.
Ingrediente
2 piepti de pui
1 salata verde mare
1 conserva de 380 gr mazare verde fiarta
1 legatura ceapa verde
1 pumn de paste bastonase
un praf de sare, piper
dressing Vinegreta
preparat conform retetei
sos Vinegreta
Ingrediente
6 linguri ulei de masline
1 varf cutit de zahar
2 linguri otet
1 lingurita mustar
1 catel de usturoi curatat
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se pun intr-un bol uleiul;
Se amesteca zaharul cu otetul si apoi cu uleiul din bol, se incorporeaza mustarul in compozitie;
Se adauga sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust, se pune catelul de usturoi pisat sau tocat si se incorporeaza;
Se amesteca bine ingredientele, folosind un tel pana cand se formeaza o emulsie.
Vinegreta se serveste imediat sau se rebate inainte de a fi servita, deoarece ingredientele se vor separa daca sunt lasate sa stea.
acum prepararea salatei:
Mod de preparare
Pieptii de pui se fierb apoi se taie cubulete si se prajesc 2-3 minute intr-o tigaie teflonata, fara ulei.
Foile de salata verde se toaca mediu si se pun intr-un vas de sticla, mare.
Deasupra se pun bucatile de pui, mazarea fiarta (scursa bine de zeama), ceapa verde tocata rondele subtiri, sosul Vinegreta, sare si piper si se amesteca bine.
Pastele bastonase se fierb in apa cu sare, se scurg si se pun peste pui in vasul de sticla.
Se pot pune si samburi de migdala, pentru un gust mai exotic.
luminita_khader- Ucenic
- Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Astazi la 15:46 Scris de mlizeta
» Din materiale reciclabile 6
Astazi la 15:43 Scris de mlizeta
» Florile din gradina mea(2)
Astazi la 15:41 Scris de mlizeta
» Jucarii crosetate
Astazi la 15:38 Scris de mlizeta
» Ornamente de Pasti
Astazi la 15:36 Scris de mlizeta
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
Astazi la 15:35 Scris de mlizeta
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Ieri la 05:18 Scris de Dorulet
» Sarma folosita la bijuterii cu pietre semipretioase si bilute de aur
Joi 16 Mai 2024, 13:11 Scris de vlad_mom
» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Vin 19 Apr 2024, 19:46 Scris de mlizeta
» Miniaturi - handmade
Vin 19 Apr 2024, 19:37 Scris de mlizeta
» Animale de companie!!! - 5
Lun 15 Apr 2024, 05:30 Scris de Dorulet
» Ne bem cafeaua, împreună!
Lun 15 Apr 2024, 05:06 Scris de alesianicolau
» Discutii despre croitorie -3
Dum 14 Apr 2024, 22:42 Scris de alesianicolau
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Dum 14 Apr 2024, 22:17 Scris de alesianicolau
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Dum 14 Apr 2024, 19:33 Scris de alesianicolau
» Organizarea casei -2
Dum 14 Apr 2024, 19:15 Scris de alesianicolau
» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Vin 08 Mar 2024, 08:38 Scris de elena.m.m
» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Mier 28 Feb 2024, 09:03 Scris de orhideea1966
» Frivolite - cap 7
Dum 25 Feb 2024, 13:30 Scris de LRodica
» Tehnica de embosarea a hartiei
Sam 20 Ian 2024, 05:53 Scris de geia