Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
+30
MagdaMarin
Floren
silvia s
ema
Karina33
mnarcisa
bubu mic
rucsy
ikuta
manuela29
geia
Ginet
fizicuta
violetas
katyP
mykya
aurishta
Chirrox13
geany
Admina
emmancita
Kristina
Marry
nicoleta_mc
carmenco
mimiady63
danyelyta28badea
firicel
betymi72
diada
34 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Aveti asa ceva in vucatarie, este chiar obomba sau chiar va este necesara?
Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Vreau sa-mi iau oala sub presiune. Mi s-a pus pata pe ea de cand am fiert vreo 7 ore la soia si vreo 5 la fasole si pe care am reusit s-o ard, de a ajuns la cos. Cina ma cunoaste, stie, la mine in familie nu se gateste cu carne, asa ca va intreb pe voi, expertele, daca se merita sa-mi cumpar asa ceva. Si ma intereseaza si cum o manevrati, ca tot aud ca imi bag bomba in casa!
_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
handmade blog/ geantahandmade/MERCERIE
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Si mie imi este frica sa am in casa si sa o folosesc dar au nasii mei si este foarte buna!Ei sunt deja la a 3-a bucata!Am mai fiert si eu la ei cate ceva,dar numai sub supravegherea lor si doar la ei in casa! Fasolea se fierbe foarte bine si repede,carnea de pasare de curte,tot asa,carnea de vita mai batrana(daca se nimereste),piftia,legume pt.salata boeuf,etc!Deci,daca nu ti-e frica sa o manevrezi singura,Diada,cumpara-ti o astfel de oala care este intr-adevar minunata!
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
si eu am
am primit-o cadou la nunta acum 7 ani
este foarte buna
trebuie sa ai grija cand o deschizi in rest e super
o tragi de pe foc si o lasi cateva secunde sa scada presiunea din interior dupa care o deschizi fara probleme
am primit-o cadou la nunta acum 7 ani
este foarte buna
trebuie sa ai grija cand o deschizi in rest e super
o tragi de pe foc si o lasi cateva secunde sa scada presiunea din interior dupa care o deschizi fara probleme
danyelyta28badea- Ucenic
- Numarul mesajelor : 184
Localizare : pietrosani Ag
Data de inscriere : 30/03/2010
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Fetelor eu gatesc ciorbele numai in oala sub presiune si o am de prin 1987.I-am schimbat o data garnitura.Mi-am luat acum o oala noua ,dar tot in cea veche gatesc.Depinde cum e oala(sistemul de inchidere)caci mama mea are si ea una, pe care nu o mai foloseste ,caci i-a sarit capacul cand fierbea, noroc ca nu era nimeni pe langa ea.Ea nu o mai foloseste cu capac ci doar ca oala normala.A mea are sistem de prindere in doua parti.Nu stiu ce m-as face fara ea.Si fiica mea tot in ,,oala minune,,gateste.
mimiady63- Junior
-
Numarul mesajelor : 401
Varsta : 60
Localizare : Romania jud.HD
Data de inscriere : 02/01/2011
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Mamea mea are oala sub presiune de cand eram noi mici. A gatit la ea pana acum cativa ani cand i-a fost lene sa mai gateasca. Faptul ca mananca singura nu o mai indeamna la nimic.
Eu am oala de cativa ani si o folosesc la fiecare ciorba. Este excelenta.
Cand mi-am luat-o am stat langa ea si am pazit-o, cand incepea sa "sufle" imi statea inima in loc. Dupa ce am patit asa de vreo doua ori m-am obisnuit cu ea iar acum sunt mandra ca am.
V-o recomand!
Edit: Bomba nu este daca o folosesti conform instructiunilor.
Eu am oala de cativa ani si o folosesc la fiecare ciorba. Este excelenta.
Cand mi-am luat-o am stat langa ea si am pazit-o, cand incepea sa "sufle" imi statea inima in loc. Dupa ce am patit asa de vreo doua ori m-am obisnuit cu ea iar acum sunt mandra ca am.
V-o recomand!
Edit: Bomba nu este daca o folosesti conform instructiunilor.
carmenco- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1869
Varsta : 50
Localizare : prahova
Data de inscriere : 12/04/2010
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Eu mi-am luat oala acum vreo 3 luni. L-a prima folosire m-a speriat tare, fluiera nene...dar acum m-am obisnuit si sunt super incantata.As folosi-o la orice fel de mancare.Chiar luni am fiert o gaina de tara,cam batranioara de felul ei, in 35-40 de minute.Legumele nu mai zic, in 10 minute-s gata. Soacra-mea o foloseste si ea, dar numai in prezenta mea, ca altfel ii este frica. Asa ca sfatul meu este sa va luati o astfel de oala pentru ca economisiti foarte mult timp. Dar inainte sa o folositi pentru prima oara cititi cu mare atentie manualul de utilizare.
nicoleta_mc- helper
-
Numarul mesajelor : 56
Varsta : 43
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 09/12/2010
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Si eu folosesc de 25 ani oala sub presiune la fasole,varza ,ciorbe,racituri,carne :fierbe repede si bine.
Sarmalele sunt bune in oala sub presiune in 30 min la foc mic sunt gata.
Am una veche la care schimb periodic garnitura si una noua .
Si eu la fel cu Carmenco ,v-o recomand dar sa respectati instuctiunile si sa nu o deschideti decat dupa ce aburul a iesit si oala nu mai este sub presiune,iar inainte de utilizare trebuie verificat daca orificiul de iesire a aburului e liber(nu e infundat)
Spor la bucatarit cu oala minune
Sarmalele sunt bune in oala sub presiune in 30 min la foc mic sunt gata.
Am una veche la care schimb periodic garnitura si una noua .
Si eu la fel cu Carmenco ,v-o recomand dar sa respectati instuctiunile si sa nu o deschideti decat dupa ce aburul a iesit si oala nu mai este sub presiune,iar inainte de utilizare trebuie verificat daca orificiul de iesire a aburului e liber(nu e infundat)
Spor la bucatarit cu oala minune
Marry- Expert
-
Numarul mesajelor : 960
Varsta : 61
Localizare : Arad
Data de inscriere : 20/01/2010
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Multumesc, foarte interesant ce ati zis voi aici, ma mai intereseaza cat de mare sa fie, eu ma gandeam la una de 3 litri, apoi am, zis ca e cam mica... una de 5,5 litri - 6 e ok?
edit: si pur si simplu pui tot in ea de la inceput? fara sare ma gandesc... de ex la fasole, cum imi dau seama ca e gata?
edit: si pur si simplu pui tot in ea de la inceput? fara sare ma gandesc... de ex la fasole, cum imi dau seama ca e gata?
_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
handmade blog/ geantahandmade/MERCERIE
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Marry a scris: Si eu folosesc de 25 ani oala sub presiune la fasole,varza ,ciorbe,racituri,carne :fierbe repede si bine.
Sarmalele sunt bune in oala sub presiune in 30 min la foc mic sunt gata.
Am una veche la care schimb periodic garnitura si una noua .
Si eu la fel cu Carmenco ,v-o recomand dar sa respectati instuctiunile si sa nu o deschideti decat dupa ce aburul a iesit si oala nu mai este sub presiune,iar inainte de utilizare trebuie verificat daca orificiul de iesire a aburului e liber(nu e infundat)
Spor la bucatarit cu oala minune
Credeam ca numai eu fierb sarmalele in oala sub presiune.
Diada, trebuie una un pic mai mare 6-7 l pt ca la fiert nu se poate umple pana sus, mereu trebuie lasat loc de o palma .diada a scris:Multumesc, foarte interesant ce ati zis voi aici, ma mai intereseaza cat de mare sa fie, eu ma gandeam la una de 3 litri, apoi am, zis ca e cam mica... una de 5,5 litri - 6 e ok?
Ti-as recomanda una asemanatoare, asa esti sigura ca nu iti va zbura capacul prin bucatarie!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Si eu am doua oale de presiune, una de 8 litri, o folosesc f mult la ciorbe, sa fierb burta cand fac ciorba de burta...e foarte buna. A doua are 4 litri si o folosc la felul doi, cand fac mai putina mancare, sau vreau doar sa fierb/prajesc carnea de vita sau pastrama de oaie cand mai nimeresc din aia mai atoasa...
Eu zic sa-ti iei, apoi ai sa vezi ca o sa o folosesti mereu, la toate. E indispensabila intr-o bucatarie. AAAA, trebuie sa-ti spun ca sotul nu e prea incantat de faptul ca gatesc la oala asta, zice ca MA-SA ( ma scuzati ) nu gatea asa, ca fac mancarea prea repede. Eu cred ca ar fi gatit si ea asa , dar nu avea oala!!! E drept ca sarmalele nu le fac la presiune, ca parca sunt muuult mai bune fierte la foc mic, dar nu pot sta ore intregi la bucatarie in fiecare zi.
Concluzia: e indispensabila, ia-o!!
Eu zic sa-ti iei, apoi ai sa vezi ca o sa o folosesti mereu, la toate. E indispensabila intr-o bucatarie. AAAA, trebuie sa-ti spun ca sotul nu e prea incantat de faptul ca gatesc la oala asta, zice ca MA-SA ( ma scuzati ) nu gatea asa, ca fac mancarea prea repede. Eu cred ca ar fi gatit si ea asa , dar nu avea oala!!! E drept ca sarmalele nu le fac la presiune, ca parca sunt muuult mai bune fierte la foc mic, dar nu pot sta ore intregi la bucatarie in fiecare zi.
Concluzia: e indispensabila, ia-o!!
emmancita- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1578
Varsta : 51
Localizare : madrid
Data de inscriere : 02/10/2010
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Si pe mine ma sperie ideea, dar, ca si Diada... m-am luptat la viata mea cu ceva soia, fasole, naut etc. Deci cochetez cu ideea unei oale "minune", in genul celei aratate de Kristina. Ma uit prin Metro si vad ce gasesc pe acolo.
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Sa cautati sa fie zdravene, groase, am vazut eu ceva timp in urma unele in magazinul BILLA si erau subtireleee, nu cred ca le-as fi folosit asa, nu mi se pareau sigure. Mi- mi-a cazut o data capacul de la oala mare chiar in cap, o cocotasem pe un raft mai sus in bucatarie si am avut cucui doua saptamani. A trebuit sa schimb inchizatoarea de la capac ca se sparsese de la cazatura.
emmancita- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1578
Varsta : 51
Localizare : madrid
Data de inscriere : 02/10/2010
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Eu gatesc rar in oala cu presiune, deoarece rar gatesc mancare ce trebuie fiarta ore intregi In special o folosesc la mancarea cu carne. Eu nu-s neam cu(,) carnea, insa fiarta ca cea din oala cu presiune, pana si eu o mananc de placere. O recomand, inceputul e mai greu, fluiera si suiera, de esti tentata sa stai numai langa ea sau sa opresti aragazul Dupa ce te-ai obisnuit, e o placere sa gatesti la ea.
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Eu am primit-o la cununia civila (14 febr 2009) si periodic o folosesc. Intr-adevar fluiera dar nu imi bat vecinii la usa , fierbe repede si bine (fasole, carne, porumb etc). O recomand tuturor gospodinelor.
Chirrox13- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1567
Varsta : 44
Data de inscriere : 10/04/2011
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Si pentru mine este nepretuita , fac in ea supa, fasole, porumb, sarmale, orice necesita mai mult timp de fierbere. Nu ma tem deloc de ea, o manevrez cu atentie . N-are decat doua reguli; focul iute-supapa deschisa, focul minim-supapa inchisa! Nu mi se pare ceva greu!
aurishta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 56
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Si eu am dar nu-s asa de incantata ca voi. Mie imi par mai gustoase ciorbele facute in cea normala. Mai gusti...mai adaugi. La cea sub presiune pui totul la inceput. Eu nu prea o mai folosesc.
mykya- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1732
Varsta : 48
Localizare : Prahova
Data de inscriere : 04/11/2010
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Diada a scris:
si pur si simplu pui tot in ea de la inceput? fara sare ma gandesc... de ex la fasole, cum imi dau seama ca e gata?
Impreuna cu oala primesti un pliant cu timpul de fierbere ptr legume sau diferite tipuri de carne si cantitatea minima de apa adaugata ptr fiecare leguma sau carne
si pur si simplu pui tot in ea de la inceput? fara sare ma gandesc... de ex la fasole, cum imi dau seama ca e gata?
Impreuna cu oala primesti un pliant cu timpul de fierbere ptr legume sau diferite tipuri de carne si cantitatea minima de apa adaugata ptr fiecare leguma sau carne
Marry- Expert
-
Numarul mesajelor : 960
Varsta : 61
Localizare : Arad
Data de inscriere : 20/01/2010
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
si eu am oala zisa...minune...dar n-am folosit-o niciodata,mi se par mai gustoase mancarurile la oala normala cum zice si mykya.am si eu o intrebare la carne cum procedati o puneti in oala capacul si la foc cu ea fara sa fie luata spuma si toate resturile ????
katyP- helper
-
Numarul mesajelor : 41
Varsta : 40
Localizare : galati
Data de inscriere : 28/05/2010
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Si eu mi-am cumparat acum cativa ani, dar o folosesc fara capac.Poate va veni si ziua in care imi voi face curaj sa o folosesc ca atare.
violetas- Expert
- Numarul mesajelor : 825
Varsta : 55
Localizare : Piatra Neamt
Data de inscriere : 05/02/2010
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Eu o pun sa fiarba fara capac, ii iau spuma si abia dupa aceea pun restul ingredientelor, in functie de reteta. Dupa ce a fiert o strecor, daca e cazul, si pun ce mai trebuie adica bors sau ou batut, verdeata, etc La sarmale pun totul de la inceput. Fasolea o fierb cu sare si mirodenii si, dupa ce e fiarta, o mai tin 5 min pe foc cu ceapa , morcovul si bulionul pregatite intre timp . Si asa mai departe. Astea sunt doar cateva exemple, ca sa va faceti idee daca nu ati mai folosit o astfel de oala.katyP a scris:am si eu o intrebare la carne cum procedati o puneti in oala capacul si la foc cu ea fara sa fie luata spuma si toate resturile ????
aurishta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 56
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Sunt fan oala sub presiune!! Ptr ca stau cam rau cu timpul liber ma ajuta mult in bucatarie...asa ca va sfatuiesc sa va cumparati o asemenea oala.
fizicuta- Senior
-
Numarul mesajelor : 738
Varsta : 61
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 09/02/2010
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Si eu am oala sub presiune dar n-am mai folosit-o de foarte multi ani. E buna pentru fiert carne de vaca, gaina batrina, porumb, fasole mai veche caci cea noua fierbe repede in oala normala si daca o pui in oala sub presiune o scoti pilaf. N-am fiert la ea niciodata sarmale, cind le termin de infasurat, torn peste ele apa clocotita sa le acopere bine, pun capacul si le bag direct la cuptorul incalzit dinainte, ies delicioase.
Ginet- Ucenic
- Numarul mesajelor : 123
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 02/01/2011
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Oalele sub presiune sunt de mai multe tipuri. eu am doua. Una este renumita Kukta, de ani si ani de zile. I-a cam slabit garnitura si am abandonat-o pe moment. Mai am una pe care am cumparat-o cum 7 ani de la cineva care a adus-o din Italia. Daca aveti ocazia, va recomand s-o cumparati. Este cu fundul dublu si are 3 capace : un capac obisnuit, unul pentru oala sub presiune si unul pentru vidat.
La oala sub presiune, in general se poate fierbe absolut orice. Insa fiecare tip de mancare are timpul ei de firbere. Dupace asezati oala pe foc, lasati focul tare pana cand incepe sa fluiere, sau ceasul oalei va arata culoarea rosie. Din acel moment, dati focul mic. Doar de acum se incepe calcularea timpului de fierbere.
Normal ca vita, porumbul sau fasolea boabe fierb mai mult. Daca faceti o ciorba cu carne, puteti pune de la inceput toate ingredientele in afara de bors si verdeata. Cartoful il puneti intreg, ca sa nu se sfarame. Borsul il fierbeti separat si-l adaugati la urma impreuna cu verdeata.
Repet, fiecare produs are timpul de fierbere, timp pe care il aflati doar prin exercitiu.
Succes !
La oala sub presiune, in general se poate fierbe absolut orice. Insa fiecare tip de mancare are timpul ei de firbere. Dupace asezati oala pe foc, lasati focul tare pana cand incepe sa fluiere, sau ceasul oalei va arata culoarea rosie. Din acel moment, dati focul mic. Doar de acum se incepe calcularea timpului de fierbere.
Normal ca vita, porumbul sau fasolea boabe fierb mai mult. Daca faceti o ciorba cu carne, puteti pune de la inceput toate ingredientele in afara de bors si verdeata. Cartoful il puneti intreg, ca sa nu se sfarame. Borsul il fierbeti separat si-l adaugati la urma impreuna cu verdeata.
Repet, fiecare produs are timpul de fierbere, timp pe care il aflati doar prin exercitiu.
Succes !
geia- helper
-
Numarul mesajelor : 36
Localizare : romania
Data de inscriere : 20/03/2010
Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
Si eu folosesc oala minune pentru ciorba de gaina de tara si ciorba de ciocanele.
La prospectul oalei era atasat si un tabel cu durata de fierbere pentru carne si legume.Poate sunt fete interesate de acesta si vi-l redau mai jos:
vita,porc 45-50 min
oaie 35-40 min
gaina 35-40 min
pui 20-25 min
fasole 20-25 min
vinete,cartofi 10-15 min
zarzavat 8-15 min
Eu de exemplu fac ciorba cu gaina de tara .Pun pentru inceput carnea in apa ,o las asa in apa rece vreo 15 min , o dau la fiert fara capac pana ii pot lua spuma,dupa care pun capacul si din momentul in care suiera las sa fiarba 20-25 min. Ca sa-i scot capacul in siguranta trebuie sa astept putin pana scoate aburul din ea (ca sa nu pierd prea mult timp o ajut sa scoata aburul mai repede pe la supapa de rezerva ).
Pun legumele, capacul si dau la fiert pentru inca 15 min ,cronometrate din momentul in care suiera .La sfarsit adaug borsul de putina fiert in prealabil si dupa ce opresc focul adaug verdeata.
La prospectul oalei era atasat si un tabel cu durata de fierbere pentru carne si legume.Poate sunt fete interesate de acesta si vi-l redau mai jos:
vita,porc 45-50 min
oaie 35-40 min
gaina 35-40 min
pui 20-25 min
fasole 20-25 min
vinete,cartofi 10-15 min
zarzavat 8-15 min
Eu de exemplu fac ciorba cu gaina de tara .Pun pentru inceput carnea in apa ,o las asa in apa rece vreo 15 min , o dau la fiert fara capac pana ii pot lua spuma,dupa care pun capacul si din momentul in care suiera las sa fiarba 20-25 min. Ca sa-i scot capacul in siguranta trebuie sa astept putin pana scoate aburul din ea (ca sa nu pierd prea mult timp o ajut sa scoata aburul mai repede pe la supapa de rezerva ).
Pun legumele, capacul si dau la fiert pentru inca 15 min ,cronometrate din momentul in care suiera .La sfarsit adaug borsul de putina fiert in prealabil si dupa ce opresc focul adaug verdeata.
manuela29- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 168
Varsta : 56
Localizare : Tulcea
Data de inscriere : 09/01/2010
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Astazi la 6:36 pm Scris de mlizeta
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
Astazi la 6:35 pm Scris de mlizeta
» Jucarii crosetate
Ieri la 11:23 am Scris de vlad_mom
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Ieri la 8:18 am Scris de Dorulet
» Din materiale reciclabile 6
Vin 17 Mai 2024, 12:00 am Scris de vlad_mom
» Bijuterii din sarma 9
Joi 16 Mai 2024, 9:30 pm Scris de LRodica
» Sarma folosita la bijuterii cu pietre semipretioase si bilute de aur
Joi 16 Mai 2024, 4:11 pm Scris de vlad_mom
» Florile din gradina mea(2)
Sam 27 Apr 2024, 7:35 pm Scris de LRodica
» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Vin 19 Apr 2024, 10:46 pm Scris de mlizeta
» Miniaturi - handmade
Vin 19 Apr 2024, 10:37 pm Scris de mlizeta
» Animale de companie!!! - 5
Lun 15 Apr 2024, 8:30 am Scris de Dorulet
» Ne bem cafeaua, împreună!
Lun 15 Apr 2024, 8:06 am Scris de alesianicolau
» Discutii despre croitorie -3
Lun 15 Apr 2024, 1:42 am Scris de alesianicolau
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Lun 15 Apr 2024, 1:17 am Scris de alesianicolau
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Dum 14 Apr 2024, 10:33 pm Scris de alesianicolau
» Organizarea casei -2
Dum 14 Apr 2024, 10:15 pm Scris de alesianicolau
» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Vin 08 Mar 2024, 10:38 am Scris de elena.m.m
» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Mier 28 Feb 2024, 11:03 am Scris de orhideea1966
» Frivolite - cap 7
Dum 25 Feb 2024, 3:30 pm Scris de LRodica
» Tehnica de embosarea a hartiei
Sam 20 Ian 2024, 7:53 am Scris de geia