Cum gatim in oala de lut???
+22
RamonaM
tinap
CCristinaC
tomari
diblaru maria
StMihaela
fiordaliso
canadianca50
Admina
mnarcisa
letho
danniela
MagdaMarin
elenao
danae
Angelica18
ancabanu
coripin
diada
carmenco
kerkyra
camelia84
26 participanți
Pagina 2 din 3
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Re: Cum gatim in oala de lut???
sa va arat ce am facut pana acum..sarmalutele sunt la cuptor deja de 2 ore...intai am spalat vasul nou..si l-am uns bine cu grasime...la fundul vasului am pus cateva tije de leustean verde..si cimbru..asa ne plac noua,cu aceste arome, sarmalutele..
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [/img]
dupa care am inceput sa pun sarmalutele si cateva bucati de sunca sau costita..printre ele...
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [/img]
am umplut oala cu sarmalute,apa cat sa le acopere,cateva bucati de rosii si marar...
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
si am dat la cuptor intai la 120 de grade si apoi am crescut treptat caldura pana la 145 de grade ..pentru ca imi e frica sa nu crape vasul...acum fierb linistite deja de 2 ore...
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [/img]
dupa care am inceput sa pun sarmalutele si cateva bucati de sunca sau costita..printre ele...
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [/img]
am umplut oala cu sarmalute,apa cat sa le acopere,cateva bucati de rosii si marar...
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
si am dat la cuptor intai la 120 de grade si apoi am crescut treptat caldura pana la 145 de grade ..pentru ca imi e frica sa nu crape vasul...acum fierb linistite deja de 2 ore...
camelia84- helper
-
Numarul mesajelor : 73
Varsta : 39
Localizare : vrancea
Data de inscriere : 12/02/2012
Re: Cum gatim in oala de lut???
Fetelor eu NU am asa ceva deci nu sunt gospodina .
Mama are una si am mancat o friptura de iepure deeelicoasa facuta in ea.
Aseara eram obosita si doar am copiat de pe net informatii despre ea.
cu sursele de rigoare.Mie nu mi se pare extraordinara eu am o cratita de fonta smaltuita (capatata) ovala care e cam mica dar coace extraordinar.
In general eu fripturile le fac in tava aragazului.
Mama are una si am mancat o friptura de iepure deeelicoasa facuta in ea.
Aseara eram obosita si doar am copiat de pe net informatii despre ea.
cu sursele de rigoare.Mie nu mi se pare extraordinara eu am o cratita de fonta smaltuita (capatata) ovala care e cam mica dar coace extraordinar.
In general eu fripturile le fac in tava aragazului.
Re: Cum gatim in oala de lut???
Tu ai acea cratita grea pe care abia o ridici? Are si soacra mea una si e excelenta. Am vazut si la sell gros, costa peste 100 de lei, parca peste 150!
Mi-ai dat idee cum sa fac iepurele.Asta doar daca imi repara cuptorul, vineri cum a zis tipul, pt ca vineri am musafiri. Dar daca sta prea mult in cuptor? Ramanem nemancati
Mi-ai dat idee cum sa fac iepurele.Asta doar daca imi repara cuptorul, vineri cum a zis tipul, pt ca vineri am musafiri. Dar daca sta prea mult in cuptor? Ramanem nemancati
carmenco- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1869
Varsta : 50
Localizare : prahova
Data de inscriere : 12/04/2010
Re: Cum gatim in oala de lut???
Diada, cand mai vin cei cu oale, uita-te bine la culoare. Referindu-ma la cele nesmaltuite, In general au o culoare maro deschis dar de obicei printre ele mai e un alt model, cu o culoare mai inchisa (partea din interior). Acelea sunt cu vreo 5-6 lei mai scumpe si sunt arse la temperaturi mai mari si pot fi puse si pe flacara. Cele normale, intr-adevar crapa. Acum un an si ceva mi-am luat si eu una dintr-un targ si am avut norocul sa dau peste un nene tare de treaba; pentru ca era seara si nu mai erau clienti si eu puneam zeci de intrebari, dupa vreo jumatate de ora de discutii, mi-a zis.. eh... hai sa va zic un secret si mi-a explicat ce si cum se fac oalele Multe detalii le-am uitat dar stiu ca cele mai bune sunt cele inchise la culoare si cele nesmaltuite pe interior.diada a scris:(...) Se intampla sa mai vina si pe la noi prin oras cu oale din astea dar nu sunt bune de pus pe flacara, doar in cuptor, meu as vrea sa o pot pune si pe flacara. (...)
Revenind la oala mea, luata dintr-un targ de la Tg Mures: am folosit-o si in cuptor si pe aragaz direct pe flacara, fara sa pun ceva intre, dar n-am riscat pe flacara mare . Singura problema este mirosul de sarmale si varza pe care n-am reusit sa-l scot niciodata, de aceea nu am gatit alte feluri de mancare in ea. O problema am avut-o cu dimensiunea: pentru ca nu erau decat vreo 3 oale din acestea, n-am avut de ales si am luat un capac foarte inalt si tuguiat care bineinteles ca nu-mi intra in cuptor si pe langa faptul ca-i inalt, nu are nici gaura pentru aer, de aici o alta problema pe care nu am rezolvat-o si v-o spun ca sa mai pateasca cineva ca mine: deci am gatit, am spalat-o si pus-o la uscat si seara am strans-o si asezat-o intr-un loc in care nu umblu mereu. De obicei, din lipsa spatiului, mai puneam cate o oala mica sau ceva in ea si apoi capacul cumva deasupra dar de data asta am facut greseala sa-i pun capacul direct (invers) si pentru ca nu are gaura, a etansat bine... Dupa vreo 2-3 saptamani, imi zic hai sa fac varza la cuptor si scot oala, iau capacul si... am inlemnit, pe fundul oalei era un strat gros de mucegai! Am inteles de ce, chiar daca atunci imi paruse uscata, apa din lut nu se evaporase toata si pentru ca nu a avut pic de aer iar deasupra e smaltuita, n-a avut pe unde sa respire... Ma rog.... si acum e patata, am frecat-o eu cu diverse solutii, am fiert apa cu diverse in ea de n'spe ori, n-am reusit sa-i scot petele, ma gandeam intr-un timp s-o dau cu solutie din aceea pentru mucegai de dat pe pereti dar cred ca e toxica.....in final ca m-am lungit cat casa, nu o mai folosesc: nu miroase, pare ok dar petele au ramas si parca nu-mi vine sa fac mancare in ea Daca aveti vreo idee de curatat, saru'mana... Si revenind la ce scriati mai sus, asa este, sarmalele ies mult mai gustoase dar nu mai scriu c-am facut un roman si deja mi-e pofta
Re: Cum gatim in oala de lut???
Nu pot sa cred ca nu ai Magda si ca nu visezi la ea, multumesc de sfaturi, acum am alta dilema, ca am vazut si oala plina si chiar mi-a zis si mama ieri: pai daca bagi oala in cuptor trebuie sa-i pui grasime doar nu fierbe cu apa! (cum mancati voi )
Chiar trebuie atat de multa grasime? eu daca pun o lingura de ulei la mancare si nici pe-aia, cateodata uit. Vorbesc strict de ulei.
Chiar trebuie atat de multa grasime? eu daca pun o lingura de ulei la mancare si nici pe-aia, cateodata uit. Vorbesc strict de ulei.
_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
handmade blog/ geantahandmade/MERCERIE
Re: Cum gatim in oala de lut???
Diada eu am oala asta de vreo 8 ani. Nu ii trebuie grasime!!! Trebuie doar sa respecti timpul de inmuiere, s anu fie mai putin de 20 min. Daca e smaltuita pe interior nu mai trebuie sa faci asta, dar daca e lut simplu e musai. Eu pun tot ce am de pus in ea si o bag la cupor. Nu stau sa descant prea mult mancarea cand vine vb de oala asta. Sarmalele ies bestiale si mie imi incap cam 50 din alea ca in Bucovina, nu ca ii Ardeal ;)
Un alt secret ar fi sa mancarea trebuie gatita la foc mic, dureaza putin mai mult , dar iese mult mai buna.
Un alt secret ar fi sa mancarea trebuie gatita la foc mic, dureaza putin mai mult , dar iese mult mai buna.
mnarcisa- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2121
Varsta : 41
Localizare : eu cu ai mei
Data de inscriere : 20/01/2010
Re: Cum gatim in oala de lut???
Eu am o gaina, un vas roman sub forma de gaina, cam asa:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si tot din ceramica lor tavita pentru oua:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Nu le-am mai folosit pe ambele, de mult. Nu sunt un musai in bucatarie, dar asa e, gustul mancarii e mult mai bun. Paine de casa stiu ca am incercat in el, dar se lipea. In rest a iesit coapta ca pe vatra, o bunatate. Poate il scot de la naftalina, pe unde l-oi fi pus...?
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si tot din ceramica lor tavita pentru oua:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Nu le-am mai folosit pe ambele, de mult. Nu sunt un musai in bucatarie, dar asa e, gustul mancarii e mult mai bun. Paine de casa stiu ca am incercat in el, dar se lipea. In rest a iesit coapta ca pe vatra, o bunatate. Poate il scot de la naftalina, pe unde l-oi fi pus...?
Re: Cum gatim in oala de lut???
eu folosesc oala la sarmale e mica 30 sarmale are capac gaurit si o bag in cuptor Cum e mica am facut si pilaf cu legume pentru-ca nu trebuie mestecat si ramine bobul intreg
canadianca50- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1841
Localizare : acolo si aici
Data de inscriere : 05/04/2010
Re: Cum gatim in oala de lut???
Diada, bineinteles ca mancarea fierbe in apa! Nu ai nevoie de grasime, poti pune daca nu iti place tie altfel, dar din cate vad nu e cazul.
Eu am de cativa ani un vas exact ca cel din postarea Magdei, si gatesc in el carne cu legume. Reteta nu exista, totul este in functie de gust si ochiometric: pulpe de pui sau carne de porc taiata bucatele ca pentru gulas, cartofi taiati in bucati mai mari, rondele de morcov, ceapa taiata in sferturi, catei de usturoi, se aseaza totul in vas (dupa ce a fost inmuiat in apa) si se toarna deasupra o cescuta de apa (cam 100 ml) in care s-au dizolvat putina sare si condimente dupa gustul fiecaruia. Se pune capacul si se da la cuptor. La mine dureaza peste 3 ore gatitul, pantru ca focul se aprinde dupa ce pui vasul in cuptor si se lasa reglat la minim, deci dureaza o ora numai pana ajunge caldura in interiorul vasului.
Si eu stiu ca pentru a nu se schimba gustul mancarii vasul pentru sarmale nu se foloseste la altceva. Si cu cat se gateste mai mult in el, cu atat gustul sarmalelor va fi mai bun.
Eu am de cativa ani un vas exact ca cel din postarea Magdei, si gatesc in el carne cu legume. Reteta nu exista, totul este in functie de gust si ochiometric: pulpe de pui sau carne de porc taiata bucatele ca pentru gulas, cartofi taiati in bucati mai mari, rondele de morcov, ceapa taiata in sferturi, catei de usturoi, se aseaza totul in vas (dupa ce a fost inmuiat in apa) si se toarna deasupra o cescuta de apa (cam 100 ml) in care s-au dizolvat putina sare si condimente dupa gustul fiecaruia. Se pune capacul si se da la cuptor. La mine dureaza peste 3 ore gatitul, pantru ca focul se aprinde dupa ce pui vasul in cuptor si se lasa reglat la minim, deci dureaza o ora numai pana ajunge caldura in interiorul vasului.
Si eu stiu ca pentru a nu se schimba gustul mancarii vasul pentru sarmale nu se foloseste la altceva. Si cu cat se gateste mai mult in el, cu atat gustul sarmalelor va fi mai bun.
fiordaliso- Senior
-
Numarul mesajelor : 505
Varsta : 50
Localizare : cluj
Data de inscriere : 12/08/2011
Re: Cum gatim in oala de lut???
am avut un succes cu sarmalutele mele... ...aseara inainte sa le termin de fiert..am avut musafiri..care au picat la tanc..mi-au iesit o minunatie...sotul meu a notat data in calendar(pentru ca eu nu prea fac sarmalute,face soacramea de obicei) ...o sa pun si poza
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [/img]
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [/img]
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [/img]
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [/img]
camelia84- helper
-
Numarul mesajelor : 73
Varsta : 39
Localizare : vrancea
Data de inscriere : 12/02/2012
Re: Cum gatim in oala de lut???
Prezentarea e superba, sunt sigura ca si gustul e pe masura!
Pofta buna!
Pofta buna!
carmenco- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1869
Varsta : 50
Localizare : prahova
Data de inscriere : 12/04/2010
Re: Cum gatim in oala de lut???
Cum eu cam am strictul necesar iar fac mancare mai multa odata acest vas e cam mic pentru noi,si na uite ca pe asta n-am "furat-o "(a se citi completa zestrea),nu mi se pare esentiala ,fi sigura ca daca o vroiam o primeam "cadou" sigur.diada a scris:Nu pot sa cred ca nu ai Magda si ca nu visezi la ea,
Dar daca o prind "singurica" o rapesc (adica daca nu e fratele meu pe acasa si trec eu pe acolo si o gasesc in bucataria de afara.)
Tot asa l-am lasat eu si fara tuci de mamaliga.
Dar decat sa joace soarecii in ea in pod (acolo tin ce folosesc ocazional) sau sa-mi mucegaiasca prin dulap ca lui Letho.caci si eu tot asa tin cratitile una in alta mai bine lipsa.
Si eu am patit recent cu oala de lapte din aluminiu cu pereti dubli pe care am gasit-o mucegaita,noroc ca se curata usor.
Am pus o caserola de plastic peste ea si nu am fost atenta ca nu e perfect uscata.
mnarcisa- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2121
Varsta : 41
Localizare : eu cu ai mei
Data de inscriere : 20/01/2010
Re: Cum gatim in oala de lut???
Presupun ca este poza de la Pastele trecut
_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
handmade blog/ geantahandmade/MERCERIE
Re: Cum gatim in oala de lut???
Chair din 2010. Cea de anul trecut ar trebui sa o caut c anu stiu prin ce calc este. Dar tot cam asa a fost facut.
mnarcisa- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2121
Varsta : 41
Localizare : eu cu ai mei
Data de inscriere : 20/01/2010
Re: Cum gatim in oala de lut???
M-ai facut sa inghit in sec .
carmenco- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1869
Varsta : 50
Localizare : prahova
Data de inscriere : 12/04/2010
Re: Cum gatim in oala de lut???
Paiii atunci ma apuc sa mai caut si restul pozelor sa vad ce ai gasesc (asta pentru cine mai are dubii in privinta vazului de lut)
mnarcisa- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2121
Varsta : 41
Localizare : eu cu ai mei
Data de inscriere : 20/01/2010
Re: Cum gatim in oala de lut???
vezi ce mai gasesti ca eu sunt in mari dubii dupa aceste poze
_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
handmade blog/ geantahandmade/MERCERIE
Re: Cum gatim in oala de lut???
eee...asa da...sigur are gust bun...si o idee buna cu leurda...pusa ca asternut...bravo...bravo...eu nu mananc carne de miel dar mi-ai dat o idee buna sa gatesc pentru cei dragi...
camelia84- helper
-
Numarul mesajelor : 73
Varsta : 39
Localizare : vrancea
Data de inscriere : 12/02/2012
Re: Cum gatim in oala de lut???
camelia84, fix asa o oala mi-am luat si eu, identica si cu cutia la fel. Nu am reusit sa scot mirosul din ea
Am spalat-o si pus-o in apa peste noapte, am tinut-o la cuptor vreo doua ore si am lasat-o la racit peste noapte. Am pus apa cu otet si apoi scufundata iar in apa o zi, iar la cuptor, cu apa in ea, iar la racit, apoi in cuptor la fiert cu mirodenii...
Nimic are un miros de lac, de aurolac, de vopsea lavabila, Dumnezeu stie.
Mi-e si frica sa gatesc in ea, tu cum i-ai scos mirosul?
De ce n-oi fi luat eu una dinaia caramizie? Mi-e teama sa nu ajunga ghiveci la flori.
Am spalat-o si pus-o in apa peste noapte, am tinut-o la cuptor vreo doua ore si am lasat-o la racit peste noapte. Am pus apa cu otet si apoi scufundata iar in apa o zi, iar la cuptor, cu apa in ea, iar la racit, apoi in cuptor la fiert cu mirodenii...
Nimic are un miros de lac, de aurolac, de vopsea lavabila, Dumnezeu stie.
Mi-e si frica sa gatesc in ea, tu cum i-ai scos mirosul?
De ce n-oi fi luat eu una dinaia caramizie? Mi-e teama sa nu ajunga ghiveci la flori.
StMihaela- Junior
-
Numarul mesajelor : 333
Varsta : 50
Localizare : Romania
Data de inscriere : 03/01/2009
Re: Cum gatim in oala de lut???
Incearca cu bicarbonat ,o speli cu buretele imuiat in bicarbonat si apoi o ti in apa o ora .daca nu iese mirosul pune-o in coptor cu apa si mai multe mirodenii.Succes.
diblaru maria- Ucenic
- Numarul mesajelor : 157
Localizare : crevedia
Data de inscriere : 03/10/2010
Re: Cum gatim in oala de lut???
Diada la ce staii in dubii , sa iti iei oala sau sa manci miel?
Mihaela nu vreau sa te dezamagesc, dar eu stiu ca de nu a fost vopsita vine oala nu ai cum scoate mirosul de vopsea din ea. Incearca cum a zis Maria.
Iata un iepure inecat in vin si acoperit culegume trase in unt :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
si asa arata vasul meu dupa multeee folosiri:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Mihaela nu vreau sa te dezamagesc, dar eu stiu ca de nu a fost vopsita vine oala nu ai cum scoate mirosul de vopsea din ea. Incearca cum a zis Maria.
Iata un iepure inecat in vin si acoperit culegume trase in unt :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
si asa arata vasul meu dupa multeee folosiri:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
mnarcisa- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2121
Varsta : 41
Localizare : eu cu ai mei
Data de inscriere : 20/01/2010
Re: Cum gatim in oala de lut???
Mi-e rau, inca ma gandesc daca sa-mi iau oala
_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
handmade blog/ geantahandmade/MERCERIE
Re: Cum gatim in oala de lut???
Arata bine! Bine, eu nu mananc iepure dar asta alta poveste.
Diada, am vazut duminica in Piata Dacia langa colaci secuiesti oala si smaltuita si nesmaltuita parca la 45 lei.
Diada, am vazut duminica in Piata Dacia langa colaci secuiesti oala si smaltuita si nesmaltuita parca la 45 lei.
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» Oala sub presiune - necesitate sau bomba?
» Ce gatim azi(2)
» Ce gatim azi(3)
» Ce gatim azi(4)
» Ce gatim azi(5)
» Ce gatim azi(2)
» Ce gatim azi(3)
» Ce gatim azi(4)
» Ce gatim azi(5)
Pagina 2 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Astazi la 15:35 Scris de mlizeta
» Jucarii crosetate
Ieri la 08:23 Scris de vlad_mom
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Ieri la 05:18 Scris de Dorulet
» Din materiale reciclabile 6
Joi 16 Mai 2024, 21:00 Scris de vlad_mom
» Bijuterii din sarma 9
Joi 16 Mai 2024, 18:30 Scris de LRodica
» Sarma folosita la bijuterii cu pietre semipretioase si bilute de aur
Joi 16 Mai 2024, 13:11 Scris de vlad_mom
» Florile din gradina mea(2)
Sam 27 Apr 2024, 16:35 Scris de LRodica
» Ornamente de Pasti
Dum 21 Apr 2024, 04:24 Scris de LRodica
» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Vin 19 Apr 2024, 19:46 Scris de mlizeta
» Miniaturi - handmade
Vin 19 Apr 2024, 19:37 Scris de mlizeta
» Animale de companie!!! - 5
Lun 15 Apr 2024, 05:30 Scris de Dorulet
» Ne bem cafeaua, împreună!
Lun 15 Apr 2024, 05:06 Scris de alesianicolau
» Discutii despre croitorie -3
Dum 14 Apr 2024, 22:42 Scris de alesianicolau
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Dum 14 Apr 2024, 22:17 Scris de alesianicolau
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Dum 14 Apr 2024, 19:33 Scris de alesianicolau
» Organizarea casei -2
Dum 14 Apr 2024, 19:15 Scris de alesianicolau
» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Vin 08 Mar 2024, 08:38 Scris de elena.m.m
» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Mier 28 Feb 2024, 09:03 Scris de orhideea1966
» Frivolite - cap 7
Dum 25 Feb 2024, 13:30 Scris de LRodica
» Tehnica de embosarea a hartiei
Sam 20 Ian 2024, 05:53 Scris de geia