Conserve pentru iarna (2)
+58
ivanoiuadela9
fiordaliso
tinap
MagdaMarin
eliya
stejara
mimiady63
micheline
IOANA 80
anamaria021a
Dorulet
bela gio
elena_florescu
iuliana72
ismi3ismi
rosita
emma90
lennny
Cristina_Ionela
annamaria26985
myky7robc
RamonaM
melus
silvisor
kmn
ALICET
mariaz_09
fizicuta
cocav
Gabiuta
adelina24
margot
ghita
bubu85
mykya
Admina
canadianca50
vyky2010
dorina64
monatibi
SilviaDumitrescu
ionela stefan
CCristinaC
irish05
valentinadof
julix_2007
Giobsy
ikuta
Uca
diada
Karina33
firicel
diblaru maria
ema
ileana cosanzeana
corina corina
AlinaJ.Bijoux
MihaelaT
62 participanți
Pagina 3 din 12
Pagina 3 din 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Re: Conserve pentru iarna (2)
Dorina64 ,de cativa ani eu folosesc o reteta asemanatoare cu a ta ,cu rezultate bune.Pana cand tai ardeiul rondele cam de 1/2cm ,dizolv zaharul in otet de Topoloveni fara sa-l fierb,adaug apoi ardeiul taiat si pun totul in borcane.Tine foarte bine fara probleme.
vyky2010- Junior
- Numarul mesajelor : 331
Varsta : 78
Localizare : PITESTI
Data de inscriere : 07/06/2011
Re: Conserve pentru iarna (2)
Pentru reteta asta, la rece, scoateti semintele ardeilor?
Cred ca le voi incerca pe amandoua.
Cred ca le voi incerca pe amandoua.
ionela stefan- Junior
- Numarul mesajelor : 424
Localizare : Bucuresti/Delta Dunarii
Data de inscriere : 13/05/2009
Re: Conserve pentru iarna (2)
Viky o sa incerc si eu.Proportiile sunt tot aceleasi ca la reteta mea?multumesc.
dorina64- Junior
- Numarul mesajelor : 382
Varsta : 60
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 24/05/2010
Re: Conserve pentru iarna (2)
pai nu le-am cantarit,insa nu-s nici mici nici mari,oi facem mai muta salata ca suntem mai multi(7 persoane cu tot cu parintii si bunica)CCristinaC a scris:Ileana, cit de mari sint pungutele? In mod normal, mie imi ies cam 8 pungute din 10kg de vinete. Bine, eu pun in pungute cam cit fac o salata pentru 2-3 persoane.
dar am sa mai iau,ca iarna e lunga,si nu strica sa am!spor la provizii fetelor!
ileana cosanzeana- Junior
-
Numarul mesajelor : 457
Varsta : 39
Localizare : calarasi
Data de inscriere : 03/12/2008
Re: Conserve pentru iarna (2)
Eu in fiecare an am facut din:1l otet,1kg zahar,1kg ardei si ies cca5-6 borcane de compozitie in functie de cat de indesate sunt borcanele.Baiatului meu ii place mult sa fie borcanele mai putin indesate ,sa foloseasca si otetul acela iute.dorina64 a scris:Viky o sa incerc si eu.Proportiile sunt tot aceleasi ca la reteta mea?multumesc.
Cand tai ardeiul caut sa elimin pe cat posibil semintele,le mai culeg si de pe deasupra cat pot cu o strecuratoare mica de ceai.Sigur ca mai raman seminte nu se pot inlatura toate.
vyky2010- Junior
- Numarul mesajelor : 331
Varsta : 78
Localizare : PITESTI
Data de inscriere : 07/06/2011
Re: Conserve pentru iarna (2)
Pentru reteta cu ardeiul iute, credeti ca as putea inlocui zaharul cu miere?!
Pentru o cantitate de zahar corespunde aceeasi cantitate de miere sau...?!
Pentru o cantitate de zahar corespunde aceeasi cantitate de miere sau...?!
ionela stefan- Junior
- Numarul mesajelor : 424
Localizare : Bucuresti/Delta Dunarii
Data de inscriere : 13/05/2009
Re: Conserve pentru iarna (2)
si eu am facut reteta de aici de pe forum de dulceata de ardei iuti si mi-a placut foarte mult si vreau s-o fac si anul acesta
canadianca50- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1841
Localizare : acolo si aici
Data de inscriere : 05/04/2010
Re: Conserve pentru iarna (2)
Dar o reteta in genul celei puse de Dorina, dar cu ardei capia sau gogosari, nu stiti? Nu mai stiu exact cum era, a facut mama mea odata dar nu mai are reteta. Tin minte ca erau gogosari sau ardei capia taiati felii, cu un fel de sos de rosii si alte lucruri prin ei. Si dulci-acrii deci in otet, sau nu mai stiu.
Re: Conserve pentru iarna (2)
Uite Admina,o reteta pe care o am de la soacra mea:
3 kg. gogosari taiati pestisori se pun la fiert in urmatorul sos cand clocoteste
1 kg.bulion de rosii
2 linguri sare
2 linguri zahar
4 linguri mustar
250 ml. ulei
250 ml. otet
piper,foi de dafin .
Se fierb foarte bine pana se inmoaie gogosarii.Se pune sosul firbinte in borcanele de 400 ml.(sau cat or mai avea ele acum)si se tin in paturi pana se racesc.
3 kg. gogosari taiati pestisori se pun la fiert in urmatorul sos cand clocoteste
1 kg.bulion de rosii
2 linguri sare
2 linguri zahar
4 linguri mustar
250 ml. ulei
250 ml. otet
piper,foi de dafin .
Se fierb foarte bine pana se inmoaie gogosarii.Se pune sosul firbinte in borcanele de 400 ml.(sau cat or mai avea ele acum)si se tin in paturi pana se racesc.
Re: Conserve pentru iarna (2)
Eu ii fac asa:
5 kg gogosari
800 g bulion (folosesc pasta de tomate din comert, la borcan, dar din aceea mai buna fara mult amidon)
500 g zahar
500 ml ulei
500 ml otet
sare si piper boabe dupa gust
Tai gogosarii feliute (pestisori cum spune si Firi), intre timp pun la fiert restul ingredientelor. Cand dau in clocot pun o parte din gogsari, pe rand, cat sa fie acoperiti de sos, si ii oparesc acolo dar nu mult, sa se inmoaie, doar vreo 30 de secunde. Procedez asa ca sa ramana gogosarii putin crocanti, sa nu se farame de la prea mult fiert. Scot gogosarii intr-un castron, iar cand am terminat cu ei ii asez in borcane, torn peste ei sosul ramas si ii fierb la baie de abur. Eu folosesc borcane de 800 de ml. Din 5 kg de gogosari imi ies cam 8 borcane. Sa nu ii inghesui in borcan, sa prinda goluri de aer intre ei. Ii pui normal. Am facut anul trecut, aceeasi reteta dar cu conopida rupta buchetele si oparita in putina apa cu sare. Iese delicioasa!
5 kg gogosari
800 g bulion (folosesc pasta de tomate din comert, la borcan, dar din aceea mai buna fara mult amidon)
500 g zahar
500 ml ulei
500 ml otet
sare si piper boabe dupa gust
Tai gogosarii feliute (pestisori cum spune si Firi), intre timp pun la fiert restul ingredientelor. Cand dau in clocot pun o parte din gogsari, pe rand, cat sa fie acoperiti de sos, si ii oparesc acolo dar nu mult, sa se inmoaie, doar vreo 30 de secunde. Procedez asa ca sa ramana gogosarii putin crocanti, sa nu se farame de la prea mult fiert. Scot gogosarii intr-un castron, iar cand am terminat cu ei ii asez in borcane, torn peste ei sosul ramas si ii fierb la baie de abur. Eu folosesc borcane de 800 de ml. Din 5 kg de gogosari imi ies cam 8 borcane. Sa nu ii inghesui in borcan, sa prinda goluri de aer intre ei. Ii pui normal. Am facut anul trecut, aceeasi reteta dar cu conopida rupta buchetele si oparita in putina apa cu sare. Iese delicioasa!
mykya- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1732
Varsta : 48
Localizare : Prahova
Data de inscriere : 04/11/2010
Re: Conserve pentru iarna (2)
revin cu reteta pt vinete la borcan pt iarna
eu tine-am minte ca se pun far conservanti, dar defapt reteata este astfle
vinetele se incalzesc cu sare dupa gust, se pun calde in borcane iar la fiecare borcan se pune cate o aspirina sfarmata, borcanele se inchid ermetic iar apoi se sterilizeaza
vinetele stau foarte bine asa si sunt extraordinar de gustoase
noi anul trecut am pus doar 3 kg asa, dara nul acesta vom pune 20 de kg pt ca au fost f bune
eu tine-am minte ca se pun far conservanti, dar defapt reteata este astfle
vinetele se incalzesc cu sare dupa gust, se pun calde in borcane iar la fiecare borcan se pune cate o aspirina sfarmata, borcanele se inchid ermetic iar apoi se sterilizeaza
vinetele stau foarte bine asa si sunt extraordinar de gustoase
noi anul trecut am pus doar 3 kg asa, dara nul acesta vom pune 20 de kg pt ca au fost f bune
bubu85- Senior
-
Numarul mesajelor : 663
Varsta : 38
Localizare : la mine acasa
Data de inscriere : 05/08/2009
Re: Conserve pentru iarna (2)
ieri am facut dulceata de ardei iuti si am lucrat fara manusi Ce sa va spun nu am dormit toata noaptea , am stat cu mainile in apa rece apoi cind nu am mai putut sta sus am luat o sticla din frigider cu apa rece si am adormit cu mainile pe ea Stiti cumva o metoda sa treaca usturimea ? EU UNA FARA MANUSI NU MAI LUCREZ CU ADREI IUTI .Ma gandeam ce ar face un copil care din nepricepere ar umbla cu un ardei iute !
canadianca50- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1841
Localizare : acolo si aici
Data de inscriere : 05/04/2010
Re: Conserve pentru iarna (2)
Saru'mana Firi si Mykya, o sa fac o combinatie intre cele doua retete. Abia astept.
Re: Conserve pentru iarna (2)
Canadianca , incearca cu ulei de floarea soarelui . Stiu ca Finalgonul e pe baza de ardei iute si scrie in prospect ca daca pielea nu suporta usturimea sa se stearga cu vata cu ulei de gatit . Imi pare rau ca n-am citit mai devreme mesajul tau . Sper sa-l citesti tu pe al meu acum si sper sa-ti treaca .
corina corina- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2857
Varsta : 48
Localizare : Ramnicu Sarat
Data de inscriere : 31/12/2010
Re: Conserve pentru iarna (2)
Corina , multumesc ! o sa spun la toate cunostintele sfatul tau .,Mii de pupici!
canadianca50- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1841
Localizare : acolo si aici
Data de inscriere : 05/04/2010
Re: Conserve pentru iarna (2)
Ketchup delicios:
8 kg.rosii
10 gogosari
8 cepe potrivite
3 capatani usturoi
2-3 ardei iuti(piscosi sau cum vreti sa le spuneti)
3 bucati telina(cu frunze cu tot)3-4 bucati cuisoare
Se pun la fiert toate legumele si cand sunt bine fierte se dau prin separatorul de coji si seminte.Se obtine un sos caruia i se adauga :
200 g. zahar
250 ml. otet
2-3 foi de dafin
o lingura piper macinat
3 linguri sare pt.muraturi
Se mai fierbe totul inca 30 minute dupa care se pune in sticle si infasurate in paturi.
Este cam migaloasa treaba dar nu regretati daca faceti sosul!
8 kg.rosii
10 gogosari
8 cepe potrivite
3 capatani usturoi
2-3 ardei iuti(piscosi sau cum vreti sa le spuneti)
3 bucati telina(cu frunze cu tot)3-4 bucati cuisoare
Se pun la fiert toate legumele si cand sunt bine fierte se dau prin separatorul de coji si seminte.Se obtine un sos caruia i se adauga :
200 g. zahar
250 ml. otet
2-3 foi de dafin
o lingura piper macinat
3 linguri sare pt.muraturi
Se mai fierbe totul inca 30 minute dupa care se pune in sticle si infasurate in paturi.
Este cam migaloasa treaba dar nu regretati daca faceti sosul!
Ultima editare efectuata de catre firicel in Mier 24 Aug 2011, 11:29 pm, editata de 1 ori
Re: Conserve pentru iarna (2)
Aoleu ce de muncaaaaa!
Pare insa, apetisanta reteta. Mai stau putin ca nu mi s-au facut gogosarii.
Saru'mina!
Pare insa, apetisanta reteta. Mai stau putin ca nu mi s-au facut gogosarii.
Saru'mina!
Re: Conserve pentru iarna (2)
CCris,poti face sucul de rosii acum si fierbi restul legumeleor cand se fac.Amesteci cu suc inainte si fierbi juma' de ora!
Re: Conserve pentru iarna (2)
Nu mai bine iau eu zece gogosari din tirg, de la taranii la care s-au copt gogosarii? Am sa-i iau duminica.
Re: Conserve pentru iarna (2)
Sa stii ca mai bine ! Cred ca e tare gustos ketchup-ul asta ! !
corina corina- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2857
Varsta : 48
Localizare : Ramnicu Sarat
Data de inscriere : 31/12/2010
Re: Conserve pentru iarna (2)
Fete harnicute, am si eu o intrebare la voi. Aveti retete de ardei kapia copti la borcan? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
ghita- Senior
-
Numarul mesajelor : 602
Varsta : 54
Localizare : pitesti
Data de inscriere : 11/02/2011
Re: Conserve pentru iarna (2)
Ardeii copti, curatati de cotoare, seminte si binenteles pielita, se aseaza in borcan adaugand printre ei feliute de usturoi (cam 2 catei pe borcanul de 400g). Se prepara o saramura din 250ml otet, 2 linguri cu varf de zahar, 1 lingura sare, 2 foi de dafin, o lingurita de boabe de piper, o lingurita cimbru, 2 linguri de ulei si se adauga fierbinte peste ardei. Se spune ca se tin in paturi pana se racesc dar eu fiindca stau la bloc, sterilizez la bain - marie oate conservele. Deci, dupa ce se capseaza borcanele, le sterilizez 10 minute
margot- Ucenic
- Numarul mesajelor : 189
Localizare : margareta
Data de inscriere : 08/06/2009
Re: Conserve pentru iarna (2)
Multumesc Margot!
ghita- Senior
-
Numarul mesajelor : 602
Varsta : 54
Localizare : pitesti
Data de inscriere : 11/02/2011
Re: Conserve pentru iarna (2)
am inceput productia de conserve
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Zarzavat pentru ciorba , bulionsi suc de rosii ( rosiile sunt din productie proprie + am prins o oferta cu 0,6 lei /kg si nu era sa o ratez ) :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Muraturi ( gogonelele + dovlecelul din producrie proprie - la dovlecel am avut un singur vrej si mi-am pus si la congelator de la el ) :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ardei iuti (productie proprie ) , tocana de legume ( stanga ) , zacusca ( in mijloc ) si o alta tocana din care fac sos pentru paste ( le mixez : ceapa +ardei+rosii+morcov+dovlecel = anul trecut le-am pus la borcan sub forma de sos dar anul acesta am sarit ):
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Mancare de fasole verde ( fasolea productie proprie ) si de fasole boabe pentru cand nu voi avea timp sa fac mancare :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si urmeaza si restul ....
Al meu ma intreaba :A venit foametea ?
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Zarzavat pentru ciorba , bulionsi suc de rosii ( rosiile sunt din productie proprie + am prins o oferta cu 0,6 lei /kg si nu era sa o ratez ) :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Muraturi ( gogonelele + dovlecelul din producrie proprie - la dovlecel am avut un singur vrej si mi-am pus si la congelator de la el ) :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ardei iuti (productie proprie ) , tocana de legume ( stanga ) , zacusca ( in mijloc ) si o alta tocana din care fac sos pentru paste ( le mixez : ceapa +ardei+rosii+morcov+dovlecel = anul trecut le-am pus la borcan sub forma de sos dar anul acesta am sarit ):
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Mancare de fasole verde ( fasolea productie proprie ) si de fasole boabe pentru cand nu voi avea timp sa fac mancare :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si urmeaza si restul ....
Al meu ma intreaba :A venit foametea ?
adelina24- Expert
-
Numarul mesajelor : 824
Varsta : 50
Localizare : braila
Data de inscriere : 01/03/2010
Pagina 3 din 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Subiecte similare
» Conserve pentru iarna
» Conserve pentru iarna (3)
» Hainute pentru copiii nostri (2)
» Provocare croitorie 29 -Decoratiuni pentru casă / Articole vestimentare/ Jucării- Tema Săbătorilor de iarnă
» Compoturi si alte conserve
» Conserve pentru iarna (3)
» Hainute pentru copiii nostri (2)
» Provocare croitorie 29 -Decoratiuni pentru casă / Articole vestimentare/ Jucării- Tema Săbătorilor de iarnă
» Compoturi si alte conserve
Pagina 3 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lun 06 Mai 2024, 10:18 am Scris de vlad_mom
» Jucarii crosetate
Dum 28 Apr 2024, 10:54 am Scris de LRodica
» Florile din gradina mea(2)
Sam 27 Apr 2024, 7:35 pm Scris de LRodica
» Ornamente de Pasti
Dum 21 Apr 2024, 7:24 am Scris de LRodica
» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Vin 19 Apr 2024, 10:46 pm Scris de mlizeta
» Din materiale reciclabile 6
Vin 19 Apr 2024, 10:41 pm Scris de mlizeta
» Miniaturi - handmade
Vin 19 Apr 2024, 10:37 pm Scris de mlizeta
» Animale de companie!!! - 5
Lun 15 Apr 2024, 8:30 am Scris de Dorulet
» Ne bem cafeaua, împreună!
Lun 15 Apr 2024, 8:06 am Scris de alesianicolau
» Discutii despre croitorie -3
Lun 15 Apr 2024, 1:42 am Scris de alesianicolau
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Lun 15 Apr 2024, 1:17 am Scris de alesianicolau
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Dum 14 Apr 2024, 10:33 pm Scris de alesianicolau
» Organizarea casei -2
Dum 14 Apr 2024, 10:15 pm Scris de alesianicolau
» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Vin 08 Mar 2024, 10:38 am Scris de elena.m.m
» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Mier 28 Feb 2024, 11:03 am Scris de orhideea1966
» Frivolite - cap 7
Dum 25 Feb 2024, 3:30 pm Scris de LRodica
» Tehnica de embosarea a hartiei
Sam 20 Ian 2024, 7:53 am Scris de geia
» Bijuteriile noastre capitolul XX
Vin 05 Ian 2024, 8:36 am Scris de Dorulet
» Ornamente de Craciun - 6
Mier 06 Dec 2023, 9:37 am Scris de Dorulet
» Lumanari sculptate manual
Joi 30 Noi 2023, 4:49 pm Scris de LaurentiuSmin